Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

doc. dr. sc. Ana Kaić

doc. dr. sc. Ana Kaić

Zavod za specijalno stočarstvo
Lokacija ureda: 2 paviljon, 2 kat, soba broj 55
telefon: +385 1 239 3650
e-mail: akaic ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski, talijanski, slovenski
Termin konzultacija: petak, od 10 do 12

Akademske kvalifikacije

  • 2008 - 2013: doktorica znanosti
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Fizikalno-kemijska svojstva mesa i sastav trupa janjadi ličke pramenke
  • 2001 - 2007: diplomirani inženjer agronomije
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Statistička analiza pokazatelja muznosti i morfologije vimena kod strojne mužnje ovaca

Radno iskustvo

  • 2007 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    2016 - sada: docent
    2013 - 2016: znanstveni novak u suradničkom zvanju višeg asistenta
    2007 - 2013: Znanstveni novak u suradničkom zvanju asistenta

Nastava

Znanstveni interesi

  • čimbenici kakvoće mesa
  • prerada mesa
  • senzorna analiza
  • sigurnost hrane

Usavršavanja

  • 08. 07. 2019. - 19. 07. 2019.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (znanstveno)
  • 13. 05. 2019. - 17. 05. 2019.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (nastavno)
    Erasmus+ mobilnost
  • 18. 02. 2019. - 01. 03. 2019.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (mješovito)
    Program akademske mobilnosti
  • 13. 02. 2019. - 14. 02. 2019.: Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar (nastavno)
    Napredni rad u sustavu Merlin - pitanja i testovi (A112)
  • 17. 09. 2018. - 21. 10. 2018.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (znanstveno)
    Erasmus+ mobilnost
  • 17. 11. 2017. - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (nastavno)
    Ciklus radionica sa ciljem podizanja kvalitete izvedbe visokoškolske nastave: "Pozitivna komunikacija kao temelj za dobru suradnju" i "Uloga motivacije u podučavanju i učenju"
  • 06. 02. 2017. - 10. 02. 2017.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (znanstveno)
    Erasmus+ mobilnost
  • 29. 04. 2016. - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (nastavno)
    Ciklus radionica "Podizanje kvalitete izvedbe visokoškolske nastave"
  • 01. 02. 2012. - 02. 03. 2012.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (znanstveno)
  • 01. 10. 2011. - 31. 12. 2011.: Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani (znanstveno)
    Program bilateralne mobilnosti
  • 04. 12. 2009. - 06. 12. 2009.: Centro Studi Assaggiatori, Brescia (Italy) (stručno)
    Senzorna analiza-tečaj za stručne specijalizirane suce prema ISO 8586; Stečeno zvanje: Sudac ekspert – pršut i drugi suhomesnati proizvodi
  • 27. 11. 2009. - 20. 03. 2010.: Forum za slobodu odgoja, Zagreb (nastavno)
    Seminar unaprjeđenja visokoškolske nastave „Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj nastavi“ u trajanju od 60 sati.
  • 05. 10. 2009. - 30. 10. 2009.: PIK Vrbovec d.d. (stručno)
    Stručno usavršavanje u pogonu mesne industrije PIK Vrbovec d.d.
  • 21. 10. 2008. - 22. 10. 2008.: Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar (nastavno)
    Osnove rada u sustavu Merlin (A100)

Projekti

znanstveni

Naslov Izvor financiranja Status
Karakterizacija i uskladba genotipa, fenotipa i tehnologija proizvodnje Sveučilište u Zagrebu u provedbi
Karakterizacija proizvodnih i genetskih odlika domaćih životinja u Republici Hrvatskoj Sveučilište u Zagrebu završen
Procjena uzgojnih vrijednosti za svojstva kakvoće mesa Sveučilište u Zagrebu završen
Mesne odlike hrvatskih pasmina ovaca MZOS završen

Publikacije

  • 1. Kasap, Ante; Kaić, Ana; Širić, Ivan; Antunović, Zvonko; Mioč, Boro. Proximate and mineral composition of М. longissimus thoracis et lumborum of suckling lambs from three Croatian indigenous breeds reared in outdoor conditions. Italian journal of animal science. 17 (2018) , 2; 274-278.

    2. Kasap, Ante; Kaić, Ana; Širić, Ivan; Antunović, Zvonko; Mioč, Boro. The random regression coefficient approach in analysis of earlygrowth of Alpine and Saanen kids. Small ruminant research. 150 (2017) ; 40-45.

    3. Kaić, Ana; Mioč, Boro; Kasap, Ante; Potočnik, Klemen.
    Meta-analysis of intramuscular fatty acid composition of Mediterranean lambs. Archiv für Tierzucht. 59 (2016) ; 1-8.

    4. Kaić, Ana; Žgur, Silvester; Potočnik, Klemen. Utjecaj anatomske pozicije na sposobnost zadržavanja vode i mekoću konjskog mesa. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 20 (2018), 1; 38-42.

    5. Kaić, Ana; Žgur, Silvester; Luštrek, Barbara; Potočnik, Klemen. Physicochemical properties of horse meat as affected by breed, sex, age, muscle type and aging period. Animal Production Science. 58 (2018) , 12; 2352-2357

    6. Kaić, Ana; Žgur, Silvester. Utjecaj strukturnih i biokemijskih promjena mišića post mortem na mekoću mesa. Journal of Central European Agriculture. 18 (2017) , 4; 929-941.

Bibliografija (CROSBI): https://bib.irb.hr/lista-radova?autor=302674

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=ZuGJtxoAAAAJ&hl=en

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2011: Udruga senzornih analitičara Gustus
    Član