Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

dr. sc. Šimun Zamberlin

dr. sc. Šimun Zamberlin

Zavod za mljekarstvo
Lokacija ureda: Paviljon 2, 1. kat, broj sobe: 020
telefon: +385 1 239 3904
e-mail: szamberlin ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • - 2013: Doktor biotehničkih znanosti
    Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
  • - 1999: Diplomirani inženjer biotehnologije
    Sveučilište u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, smjer: biokemijsko inženjerstvo

Radno iskustvo

  • 2002 - : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet

Nastava

Znanstveni interesi

  • Fermentacija mlijeka
  • Mikrobiologija u mljekarstvu
  • Analitika mlijeka i mliječnih proizvoda

Projekti

znanstveni

Naslov Izvor financiranja Status
Optimizacija tempereture toplinske obrade mlijeka za proizvodnju ovčjeg jogurta Sveučilište u Zagrebu u provedbi
Koagulacijska svojstva kozjeg mlijeka ovisno o koncentraciji uree Sveučilište u Zagrebu završen

Publikacije

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/340336

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=qB8rmHgAAAAJ&hl=en&oi=ao

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2012: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za mljekarstvo
    Voditelj kvalitete Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode
  • 2010: Hrvatska akreditacijska agencija
    Član radne skupine za međulaboratorijske usporedbe Hrvatske akreditacijske agencije.