Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

doc. dr. sc. Nataša Hulak

doc. dr. sc. Nataša Hulak

Zavod za Mikrobiologiju
Lokacija ureda: 3. paviljon, 1. kat
telefon: +385 1 239 3699
e-mail: nhulak ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski, španjolski
Termin konzultacija: ponedjeljak od 10 do 12 sati

Akademske kvalifikacije

  • 2009 - 2014: Doktorat iz Napredne Biotehnologije
    Naslov doktorske dizertacije: Effect of type III secretion system on epigenetically regulated marks and histone modification during Pseudomonas syringae infection.
    Fakultet Znanosti, Sveučilište u Malagi, Španjolska.
  • 2008 - 2010: Magisterij iz Napredne Biotehnologije (MS)
    Naslov magistarske dizertacije: Generation of Type III secretion system effectors mutants in Pseudomonas syringae pv.tomato
    Fakultet Znanosti, Sveučilište u Malagi-Internacionalno Sveučilište Andaluzije, Malaga-Huelva, Španjolska.
  • 2001 - 2006: Diplomski studij biologije i kemije
    Naslov diplomskog rada: Fizikalno - Kemijske značajke šumskih fitocenoza Papuka
    Odjel za Biologiju, Odjel za Kemiju, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Hrvatska.

Radno iskustvo

  • 2006 - 2017: Odjel Stanične biologije, Genetike i Fiziologije, Sveučilište u Malagi, Španjolska.//Odjel za Mikrobiologiju, Agronomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska.
    Osnovne tehnike molekularne biologije (RNA i DNA ekstrakcije ), molekularno- kloniranje, Hibridizacija s radioaktivnosti - markiranih probi (Southern and Northern blots), Western blot , ekspresija I pročišćavanje proteina, virusne infekcije, agroinokulacija, izgradnja transgenski biljaka- Arabidopsis thaliana, priprema uzoraka za microarray analizu, kvantitativne real-time PCR, real time PCR, in vitro kultura Arabidopsi thaliana-e, tretiranje biljnim hormonima e.g.., SA, MeJA...), mikroskopije i mikrobiološke tehnikama. Rukovanje patogenih bakterijskih sojeva. Analiziranje i interpretiranje podataka (e.g., ekspresiju gena, transposona, retrotransposonskih elemenata). Analiziranje masnih kiselina iz različitih matrixa, utvrđivanje patogenih sojeva prisutnih u hrani i GIT-u, antibiotička analiza i profiling.

Nastava

Znanstveni interesi

  • Mikrobiologija hrane
  • Funkcionalna i strukturalna raznolikost mikrobnih zajednica
  • Molekularni biljezi i mikrobna filogenetika
  • Molekularna biologija, genetika i epigenetika
  • Razvoj molekularnih metoda u istraživanju
  • Biotehnologija

Usavršavanja

  • 15. 05. 2017. - 18. 05. 2017.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za mikrobiologijo Ustanova: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
    Analiza Masnih kiselina iz kobasica
  • 15. 11. 2016. - 20. 11. 2016.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za mikrobiologijo Ustanova: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
    Analiza Masnih kiselina iz GIT-a
  • 29. 01. 2016. - 05. 02. 2016.: Helmholtz Zentrum München, Department of Environmental Ecogenetics. München (znanstveno)
    Priprema uzoraka za NGS seq

Projekti

znanstveni

Naslov Izvor financiranja Status
Očuvanje mikrobne raznolikosti povezane s proizvodnjom tradicionalnih hrvatskih kobasica od mesa divljači: biotehnološka i sigurnosna karakterizacija Hrvatska zaklada za znanost u provedbi
Mikroinkapsulacija korisnih bakterija u poljoprivredi Sveučilište u Zagrebu završen
Povećanje vijabilnosti korisnih bakterija s potencijalom primjene u različitim agroekosustavima Sveučilište u Zagrebu završen

Publikacije

Bibliografija (CROSBI): http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=363562

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=JW42508AAAAJ&hl=en