Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Mateja Pećina, mag. ing. agr.

Zavod za specijalno stočarstvo
Lokacija ureda: Objek D
telefon: +385 1 239 3898
e-mail: matejapecina ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • 2013 - 2015: Magistra inženjerka agronomije
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Povezanost sadržaja masti i sastava masnih kiselina svinjskog mesa
  • 2010 - 2013: Stručna prvostupnica (Baccalaurea) inženjerka prehrambene tehnologije
    Veleučilište u Karlovcu
    Tehnološki proces sladoleda u kornetu

Radno iskustvo

  • 2016 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    2016: stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa
    2017: asistent

Nastava

Znanstveni interesi

  • Razvoj molekularnih metoda u istraživanju
  • Suvremene biotehnologije u animalnoj proizvodnji
  • Uporaba molekularne genetike u animalnoj proizvodnji
  • Sustavi i tehnologije proizvodnje govedskog mesa i kravljeg mlijeka
  • Utjecaj polimorfizama gena na kvantitativna svojstva domaćih životinja
  • Senzorna analiza animalnih proizvoda

Usavršavanja

  • 15. 04. 2019. - 21. 04. 2019.: University of Padova, Department of Agronomy, Food, Natural Resources, Animals and Environment (DAFNE), Italy (znanstveno)

Publikacije

Bibliografija (CROSBI): https://bib.irb.hr/lista-radova?autor=362943

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=o-MZGVQAAAAJ&hl=en