Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Biljana Radeljević, dipl. ing.

Lokacija ureda: 2 paviljon, 1 kat
telefon: 2393904
e-mail: bradeljevic ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • 2003 - 2007: dipl. ing. preh. tehnologije
    Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Radno iskustvo

  • 2008 - : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Stručni suradnik SZVO
    Zavod za mljekarstvo
    Referentni laboratorij za mlijeko i mliječne proizvode

Znanstveni interesi

  • Analitika u mljekarstvu

Publikacije

  • Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Maletić, Mirjana; Antunac, Neven.
    The influence of sample preservation and freezing of cow's, goat's and ewe's milk on the freezing point value. // Milchwissenschaft. 67 (2012) , 2; 169-172.
  • Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Horvat Kesić, Iva; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša.
    Control of Ewe and Goat Cheeses Labelling on the Croatian Market. // Food and Nutritional Sciences. 8 (2017) , 4; 379-391.
  • Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, Jasmina.
    Utjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 1; 15-21.
  • Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven.
    Proving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 3; 115-121.