Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

dr. sc. Ivana Tomaz

Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo
Lokacija ureda: Jazbina 142
telefon: +385 1 462 7977
e-mail: itomaz ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski

Akademske kvalifikacije

  • 2012 - 2016: Doktor znanosti
    Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
    Optimiranje priprave uzorka za analizu polifenolnih spojeva u kožici grožđa tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti

Radno iskustvo

  • 2011 - : Agronomski fakultet
    2011-2016 - Stručni suradnik
    2016-danas . Viši stručni suradnik

Nastava

Znanstveni interesi

  • Razvoj ekstrakcijskih i analitičkih metoda za potrebe analize prirodnih spojeva iz grožđa i vina
  • Istraživanje polifenolnih spojeva u grožđu, lišću i vinu
  • Istraživanje hlapljivih spojeva u lišću, grožđu i vinu
  • Istraživanje karotenoida lišća, grožđa i vina

Projekti

znanstveni

Naslov Izvor financiranja Status
Vinogradarstvo i klimatske promjene na području Hrvatske Hrvatska zaklada za znanost u provedbi

Publikacije

  • Preiner, D., Tomaz, I., Marković, Z., Stupić, D., Andabaka, Ž., Šikuten, I., Cenbauer, D., Maletić, E., Karoglan Kontić, J. (2017) Differences in chemical composition of 'Plavac mali' grape berries. Vitis, 56, 95-102. doi:10.5073/vitis.2017.56.95-102
  • Tomaz, I. Maslov L. (2016) Simultaneous Determination of Phenolic Compounds in Different Matrices using Phenyl-Hexyl Stationary Phase. Food analytical Methods, 19, 401-410. doi:10.1007/s12161-015-0206-7
  • Maslov, L., Tomaz, I., Mihaljević Žulj, M., Jeromel, A. (2016) Aroma characterization of predicate wines from Croatia. European food research and technology, 243, 263-274.
  • Tomaz, I., Maslov, L., Stupić, D., Preiner, D., Ašperger, D., Karoglan Kontić, J. (2016) Solid-liquid extraction of phenolics from red grape skins. Acta chimica Slovenica, 63, 287-297. doi:10.17344/acsi.2015.2181
  • Karoglan Kontić, J., Rendulić Jelušić, I., Tomaz, I., Preiner, D., Marković, Z., Stupić, D., Andabaka, Ž., Maletić, E. (2016) Polyphenolic Composition of the Berry Skin of Six Fungus-Resistant Red Grapevine Varieties. International Journal of Food Properties, 19, 1809-1824. doi:10.1080/10942912.2015.1107844
  • Tomaz, I. Maslov, L., Stupić, D., Preiner, D., Ašperger, D., Karoglan Kontić, J. (2015) Multi-response optimisation of ultrasound- assisted extraction for recovery of flavonoids from red grape skins using response surface methodology. Phytochemical analysis, 27, 13-22. doi:10.1002/pca.2582

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/358353

Google Scholar: https://scholar.google.hr/citations?user=82odQqcAAAAJ&hl=hr