Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

prof. dr. sc. Nina Toth

prof. dr. sc. Nina Toth

Zavod za povrćarstvo
Lokacija ureda: 4. paviljon, prizemlje, broj sobe 046
telefon: +385 1 239 4057
e-mail: ntoth ( at ) agr.hr
Jezik komuniciranja: hrvatski, engleski
Termin konzultacija: srijeda od 12 do 13 sati

Akademske kvalifikacije

  • 1996 - 2002: doktor znanosti
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Rast i razvoj kultivara tikvice (Cucurbita pepo L. convar. giromontiina Greb.) iz presadnica različite starosti
  • 1986 - 1993: magistar znanosti
    Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    Cvatnja, zametanje i razvoj plodova krastavaca za konzerviranje (Cucumis sativus L.)
  • 1980 - 1985: diplomirani inženjer poljoprivrede
    Sveučilište u Zagrebu Fakultet poljoprivrednih znanosti
    Uzgoj hrena

Radno iskustvo

  • 1993 - : Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
    2017 - redovita profesorica
    2012 - izvanredna profesorica
    2005 - docentica
    2002 - viša asistentica
    1993 - asistentica
  • 1987 - 1991: Dnevnik-Poljoprivrednik; Novi Sad
  • 1986 - 1987: Zadružna štampa-Poljoprivredni vjesnik, Zagreb
  • 1985 - 1986: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Nastava

Znanstveni interesi

  • Introdukcija novih vrsta, sorata i tehnologija uzgoja povrća
  • Integrirana, ekološka i hidroponska proizvodnja povrća
  • Utjecaj gnojidbe na nutritivnu vrijednost povrća
  • Uzgoj povrća kao funkcionalne hrane

Usavršavanja

  • 21. 06. 2010. - 25. 06. 2010.: Univerza v Ljubljani Biotehniška fakulteta (znanstveno)
  • 06. 09. 2004. - 26. 09. 2004.: CIHEAM Mediterranean Agronomic Institute of Bari (znanstveno)

Projekti

znanstveni

Naslov Izvor financiranja Status
Utjecaj biostimulatora na prinos i kvalitetu hidroponski uzgojene rajčice Sveučilište u Zagrebu u provedbi
Brokula kao funkcionalna hrana MZO završen
Nutritivna i zdravstvena vrijednost kultivirane vrste Urtica dioica L. Sveučilište u Zagrebu završen
Proizvodnja muškatne tikve veće nutritivne vrijednosti Sveučilište u Zagrebu završen
Učinak dehidriranih organskih gnojiva i biostimulatora na nutritivnu vrijednost muškatne tikve Sveučilište u Zagrebu završen

stručni

Naslov Izvor financiranja Status
Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor Ostalo završen
Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji Suradnja s tijelima uprave završen
Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadrskoj županiji Suradnja s tijelima uprave završen
Suvremena proizvodnja ljekovitog bilja i povrća u Zagrebačkoj županiji Suradnja s tijelima uprave završen
Uzgoj lisnatog povrća sustavom plutajućih kontejnera Suradnja s tijelima uprave završen
Organski malčevi u održivoj proizvodnji salate VIP - Vijeće za istraživanja u poljoprivredi završen

Publikacije

  • Toth, N.; Vrhovec, R.; Borošić, J.; Benko, B.; Fabek, S.; Žutić, I.; Radman, S. (2016) Cultivar and plant density impact on growth and morphometric characteristic of lettuce in floating system. Acta Horticulturae. 1142, str. 99-104
  • Radman, S.; Žutić, I.; Fabek, S.; Šic Žlabur, J.; Benko, B.; Toth, N.; Čoga, L. (2015) Influence of nitrogen fertilization on chemical composition of cultivated nettle. Emirates Journal of Food and Agriculture. 27, 12, str. 889-896
  • Toth, N.; Fabek, S.; Benko, B.; Herak Ćustić, M.; Radojčić Redovniković, I. (2014)
    Yield components and glucosinolate contents of broccoli cultivars in summer-autumn growing cycle. Acta Horticulturae. 1040, str. 323-329
  • Fabek, S.; Toth, N.; Radojčić Redovniković, I.; Herak Ćustić, M.; Benko, B.; Žutić, I.
    (2012) The Effect of Nitrogen Fertilization on Nitrate Accumulation, and the Content of Minerals and Glucosinolates in Broccoli Cultivars. Food technology and biotechnology. 50, 2, str. 183-191
  • Jokić, S.; Cvjetko, M.; Božić, Đ.; Fabek, S.; Toth, N.; Vorkapić-Furač, J.; Radojčić Redovniković, I. (2012) Optimization of microwave-assisted extraction of phenolic compounds from broccoli and its antioxidant activity. International journal of food science & technology. 47, 12, str. 2613-2619
  • Radojčić Redovniković, I.; Repajić, M.; Delonga, K.; Fabek, S.; Toth, N.; Vorkapić Furač, J. (2012)
    Comparison of selected biological active compounds and antioxidative capacity in different broccoli cultivars. Acta alimentaria. 41, 2, str. 221-232

Bibliografija (CROSBI): https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/198131

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=lGusMjoAAAAJ&hl=en

Ostale znanstvene i stručne aktivnosti

  • 2000: International Society for Horticultural Science (ISHS)
    član