Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Poziv studentima :: Prijave za obavljanje stručne prakse - Kalifornija 2015

Zaklada Miljenko Grgich iz Kalifornije (hrvatska_skolska_zaklada.pdf ) objavljuje poziv studentima IV semestra diplomskog studija Hortikultura, usmjerenje Vinogradarstvo-vinarstvo vezano za obavljanje stručne prakse u Kaliforniji u 2015. Praksa (internship program) u trajanju od tri mjeseca.

Stručna praksa će se obaviti u nekoj od američkih vinarija, kako je to prema propozicijama Zaklade i određeno. Namijenjena je u 2015. godini za dvoje studenata IV semestra Ms VV studija. Iznos potpore će ovisiti o financijskim mogućnostima Zaklade, a uključuje: povratnu avio – kartu, trošak vize i osiguranja (preko CAEP organizacije), te djelomično i ostale troškove. Kriteriji za dodjelu ove kategorije su:

  • motiviranost za obavljanje stručne prakse (sukladno obrazloženju u Zahtjevu);
  • odgovarajuće znanje engleskog jezika;
  • uspješnost studiranja na Ms studiju Vinogradarstvo – vinarstvo (do trenutka podnošenja zahtjeva broj položenih ispita i prosjek ocjena, sudjelovanje u stručnim izvannastavnim aktivnostima, projektima, objavljeni radovi i sl.);
  • u osobnoj komunikaciji s vinarijama (skype interview ili neki drugi način) ocjena motiviranosti i znanja jezika za predmetni internship program.

Zainteresirani studenti trebaju poslati e-mailom, te osobno donijeti isprintane i potpisane dokumente: osobni i stručni CV, prijepis ocjena (ili kopiju indeksa), motivacijsko pismo na hrvatskom i engleskom jeziku, te ev. druge dokumente koji mogu pomoći pri ocjeni izvrsnosti i motiviranosti.

Rok je petak, 20. ožujka 2015.

dostaviti na adresu:

prof. dr. Edi Maletić, (emaletic@agr.hr )
Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo, Agronomski fakultet, Zagreb

Potom će Hrvatski odbor HŠZ ocijeniti candidate, organizirati razgovor s njima, te predložiti CSF-u studente za praksu u 2015. Po potrebi će također organizirati kontakt sa Croatian Scholarship Fund-om iz Kalifornije i CAEP-om.

Prof. dr. Edi Maletić