Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane

Datum održavanja: -

 “Životni ciklus hrane”
13. - 16. studeni 2018. | Opatija

Potaknuti velikim interesom kojeg je izazvao Prvi hrvatski Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane s međunarodnim sudjelovanjem, održan u studenom 2017. godine, na kojem je sudjelovalo preko 300 sudionika te 20 gostujućih predavača iz zemlje i svijeta, cilj nam je organizirati još veći i edukativniji Kongres. Na prošlogodišnjem Kongresu sudjelovali su: predstavnik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane i Europskog parlamenta, Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), Europskog ureda Američke agencije za hranu i lijekove (FDA), EUROLAB-a (Lisabon, Portugal), Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Međunarodnog odbora za praćenje proizvodnosti domaćih životinja (Rim, Italija), Nacionalne agencije za hranu (Upsalla, Švedska), Kemijskog fakulteta Sveučilišta u Varšavi, (Poljska), Talijanskog nacionalnog instituta za zdravstvo i drugi eminentni sudionici.

Drugi će se Kongres također održati pod visokim pokroviteljstvom nadležnih tijela i institucija, a organiziraju ga Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane jugoistočne Europe – SEEN-FSQC, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim veterinarskim institutom, Agronomskim fakultetom te Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković, Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano, Maribor, JZU Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske te drugim eminentnim ustanovama iz zemlje i inozemstva.

Vjerujemo kako je održavanje prvog izdanja Kongresa bio tek prvi korak u postizanju zajedničkog cilja – pružanja vjerodostojnih informacija o sigurnosti i kvaliteti hrane kako bi se svim građanima osigurala zdravija budućnost te se nadamo da će 2. Kongres okupiti još veći broj eminentnih stručnjaka, ali i ostalih sudionika koji će potaknuti nove rasprave te ponuditi najnovija saznanja o važnim temama u području sigurnosti i kvalitete hrane.

U nadi da ćete prepoznati važnost ovog događanja i iskazati interes za sudjelovanje, srdačno Vas pozdravljamo!