Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Izložba i predavanje :: Krajobrazna arhitektura u Rijeci

Datum održavanja: -

U sklopu događanja pod naslovom EU GREEN WEEK – RIJEČKI ZELENI TJEDAN otvara se u ponedjeljak, 21.5.2018. u 18 sati u izložbenom prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti - Mali salon, Korzo 24 u Rijeci, izložba pod naslovom “OBLIKOVANJE OTVORENIH PROSTORA U RIJECI”.

Dio izložbe čine projekti krajobraznog uređenja parka Podpinjol u KBC Rijeka – četiri idejna rješenja studenata studija Krajobrazna arhitektura i izvedbeni projekt izrađen u Zavodu za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost. Uz dvanaest panoa s projektima, sastavni dio izložbe je i video prezentacija radova. Izložba se može pogledati od 21. do 25. svibnja 2018.

U Društvu arhitekata Rijeka će 23. svibnja 2018. u 18.30 sati će o ovom specifičnom edukacijsko - projektnom procesu u koji su bile uključene četiri grupe studenata studija Krajobrazna arhitektura i dvoje mentora, o participaciji inicijatora i investitora, o javnoj prezentaciji radova, o iskustvu s Konzervatorskim zavodom i o konačnom rezultatu – izvedbenom projektu koji je izradio Zavod, govoriti mentori / projektanti, doc.dr.sc. Iva Rechner Dika, krajobrazna arhitektica i izv.prof.art. Stanko Stergaršek, arhitekt.

Prilozi:

Pozivnica - otvorenje izlozbe

Riječki zeleni tjedan raspored

Izlozba Mali salon (panoi)