Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Partnerstvo u projektu INTRINSIC :: Erasmus+ Strateška partnerstva

Na Sveučilištu za prirodne resurse i primijenjene bioznanosti u Beču (University of Natural Resources and Life Sciences Vienna- BOKU) održan je 19. i 20.11.2018. “Kick-Off” sastanak projekta INTRINSIC (INTRINSIC project (INnovative educaTion foR sustaInable eNtrepreneurShip In life sCiences - Inovativno obrazovanje za održivo poduzetništvo u znanostima o životu).

U okviru programa Erasmus+, Strateško partnerstvo, BOKU (https://www.boku.ac.at/)  provodi zajedno sa partnerima koje čine sedam visokoškolskih ustanova i udruga ICA (Association for European Life Science Universities) projekt koji ima za cilj razviti inovativne resurse za poučavanje i učenje s ciljem sustavnog poticanja "poduzetničkog načina razmišljanja", razvoja vještina i sposobnosti studenata za održivo poduzetništvo. Sveobuhvatni okvir projekta predstavljaju ciljevi održivog razvoja (Sustainable Developmental Goals -SDG).

Otvorena interaktivna e-platforma i mobilna aplikacija ("Connected Educator App") trebale bi omogućiti zainteresiranim instruktorima da se povežu sa svim sveučilištima iz istog područja u Europi. Važna osnova za uspješnu uspostavu ove mreže, ali i za održivu provedbu i korištenje rezultata projekta su dugogodišnja međunarodna partnerstva u kontekstu ICA i ICA Edu, a druga postojeća mreža je Mreža za inovacije u visokom obrazovanju u području primijenjenih bioznanosti.

Osim toga, INTRINSIC će se usredotočiti na prikupljanje primjera dobre prakse održivog poduzetničkog obrazovanja na europskim sveučilištima, razvit će aplikaciju za praćenje studentskog poduzetništva i interaktivni alat za oblikovanje nastavnih jedinica za održivo poduzetništvo u području primijenjenih bioznanosti, kao i za obuku nastavnika.

Zainteresirani nastavnici su već srdačno pozvani da se za daljnje informacije obrate koordinatoru projekta BOKU-a, dr. sc. Andreasu Ziteku (andreas.zitek@boku.ac.at). Početkom 2019. bit će omogućena registracija na web-platformi i aktivno sudjelovanje u projektu.

Linkovi:

Mrežna stranica INTRINSIC projekta: www.intrinsic.eu

Partnerske institucije:

BOKU-coordinator:

DI Dr. Andreas Zitek, MSc
Email: andreas.zitek@boku.ac.at
Education Development, E-Learning & Didactics 
Peter-Jordan-Straße 70/II
1190 Wien