Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Poziv studentima na radionicu povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja

Datum održavanja:

Radionica „Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa“ (A. Schopenhauer)
četvrtak, 4.4.2019. :: 10 sati :: Velika vijećnica

Nakon uspješno provedenih radionica o štetnosti konzumacije duhanskih proizvoda i alkohola te kulturi pijenja vina i mentalnom zdravlju, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja 2019. godine, Katedra za tjelesnu i zdravstvenu kulturu u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo organizira radionicu o studentskoj prehrani za studente Agronomskog fakulteta "Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa" (A. Schopenhauer).

Radionica će se održati u četvrtak 4. travnja 2019. godine u 10.00 sati (planirano trajanje radionice je 90 minuta) u Velikoj vijećnici Fakulteta.

Osim sudjelovanja na radionici, putem obrasca možete prijaviti omiljeno jelo (do petka 29. 3. 2019.) koje biste željeli vidjeti na jelovniku novog restorana Agronomskog fakulteta. Ovisno o broju prijavljenih jela, organizirat će se poster prezentacija i natjecanje u izboru najboljih prijedloga.

Prijave za sudjelovanje na radionici potrebno je dostaviti do petka 29. 3. 2019. godine na e-mail adresu: rcaput@agr.hr (u prijavi navesti: ime i prezime, studij i godinu studija, te aktivnost na koji način ćete sudjelovati: sudjelovanje na radionici, prijava omiljenog jela).

Program radionice:

9.50 – 10.00 registracija sudionika radionice

10.00 – 10.15 Uvodna riječ
prof. dr. sc. Zoran Grgić, dekan, dr. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, prof. dr. sc. Željko Krznarić, savjetnik Rektora Sveučilišta u Zagrebu za biomedicinu, zdravlje i prehranu, Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra

  • Centar za mlade (dr. Ivana Portolan-Pajić, dr. med., Gradski ured za zdravstvo)
  • Prehrambene navike  i poremećaji u prehrani studenata Sveučilišta u Zagrebu (doc. dr. sc. Sanja Ćurković, Agronomski fakultet)
  • Utjecaj informativne kampanje na ponašanje studenata u konzumaciji brze hrane (Paula Jurjević, studentica druge godine Ms studija Agrobiznis i ruralni razvitak, nagrađeni rad)
  • Prehranom do zdravlja i akademskih postignuća (prof. dr. sc. Darija Vranešić Brender, klinički nutricionist)
  • Rasprava i zaključci

U završnom dijelu radionice izabrati će se najbolji prijedlog omiljenog jela studenata.
Okvirno trajanje 90 minuta.