Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Glazbeni koncert: ˝Falkušaonica - 20 godina Klape Falkuša˝

Stogodišnjoj plovidbi Agronomskog fakulteta unazad dva desetljeća pridružila se i raspjevana brodica Falkuša. Studentska klapa Falkuša djeluje na našem fakultetu od 1999. godine, a njezin je utemeljitelj i organizator danas umirovljeni profesor Mate Bobanac. Klapa njeguje izvorni dalmatinski melos i naraštajima nastoji pjesmom očuvati sjećanje na težak, ali poštovan rad ribara i težaka, promovirajući tako Agronomski fakultet na glazbenim događanjima u domovini, ali i izvan nje.

Povodom obilježavanja dvadeset godina uspješnog rada i čuvanja dalmatinske pjesme, pod pokroviteljstvom Agronomskog fakulteta održat će se dana 13. travnja 2019. godine s početkom u 20,00 sati glazbeni koncert „Falkušaonica – 20 godina klape Falkuša“ u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. Osim klape Falkuša u današnjem sastavu, u programu će sudjelovati izvođači koji su se u jednom trenutku „okušali“ pjevanjem upravo u klapi Falkuša: popularna Lucija Ćustić Luce, nadareni tenor Mate Grgat te klape Bošket i Fjabula.

Pozivamo sve bivše članove klape Falkuša, studente i djelatnike Agronomskog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu koji uživaju u lijepoj glazbi da pjesmom i pljeskom čestitaju dvadeseti rođendan Falkuši i stoti rođendan Agronomskom fakultetu.

Svoj interes za dolazak na koncert možete javiti prof. Ramoni Franić na adresu elektronske pošte ramonaf@agr.hr.

Plakat