Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Tužna vijest :: preminuo profesor emeritus Dušan Ogrin

s velikom tugom primili smo vijest da  je naš dragi profesor emeritus Dušan Ogrin s Oddelka za krajinsku arhitekturu Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani preminuo u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u 90. godini života.

Profesor Ogrin je cijelu profesiju krajobrazne arhitekture trajno zadužio profilirajući i ljubljanski i zagrebački studij po najvišim međunarodnim kriterijima i nesebično prenoseći svoje bogato znanje, međunarodno stečeno iskustvo i ljubav prema krajobraznoj arhitekturi kao i svijest o njezinoj važnosti, posebnosti i društvenoj odgovornosti na brojne generacije svojih ljubljanskih i zagrebačkih studenata, danas nastavnika i aktivnih krajobraznih arhitekata.

Na našem Fakultetu je profesor Ogrin bio nastavnik više od pola stoljeća (1968. – 2014.) i jedna je od ključnih osoba zaslužnih za osnivanje studija Uređenje krajobraza kao i za nastanak i razvoj današnjeg studija Krajobrazna arhitektura te za njegovo promicanje i izvan granica Republike Hrvatske.

Njegova neiscrpna energija, iznimno široko znanje i vječni optimizam obilježili su sva ta desetljeća njegovog rada na Fakultetu i ostavili neizbrisiv trag na svim generacijama studenata koji su imali tu čast da im profesor Ogrin bude nastavnik, mentor i uzor.