Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Objavljeno poglavlje u knjizi Cheeses around the world - types, production, properties and cultural and nutritional relevance

Doc.dr.sc. Milna Tudor Kalit (Zavod za mljekarstvo) i doc.dr.sc. Irena Barukčić (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilište u Zagrebu, Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda) autorice su poglavlja pod nazivom: Origin, Production and Specificities of Croatian Traditional Cheeses (pp. 153-182) u knjizi Cheeses around the world – types, production, properties and cultural and nutritional relevance (izdavač Nova Science Publishers, SAD, ur.: Raquel P.F. Guiné, Paula M.R. Correia, Ana Cristina Ferrão). Kroz 19 poglavlja knjiga obrađuje kulturološke, ekonomske, nutritivne i higijenske aspekte u proizvodnji sira, te prikazuje specifičnosti svojstava, podrijetla i tehnologije proizvodnje različitih svjetskih sireva. Knjiga je namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima kao i svim ljubiteljima sira.  

ISBN: 978-1-53615-418-4
https://novapublishers.com/shop/cheeses-around-the-world-types-production-properties-and-cultural-and-nutritional-relevance/