Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Twinning Open Data Operational – TODO

Projekt je operativno započeo 01. listopada 2019. godine. Cilj TODO projekta je razviti interdisciplinarnu znanstvenu izvrsnost i potencijal za inovacije Sveučilišta u Zagrebu u području otvorenih podataka kako bi se potaknula opskrba i korištenje slobodnim javnim podacima u Hrvatskoj i regiji. Projekt traje do listopada 2023. godine, a ukupni proračun TODO projekta iznosi 799.988,00 €.

Koordinator TODO projekta je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a ostali partneri sa Sveučilišta u Zagrebu su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet organizacije i informatike, Pravni fakultet i Fakultet prometnih znanosti, dok su Tehničko sveučilište Delft (Nizozemska) i Egejsko sveučilište (Grčka) vanjski partneri koji su se u dosadašnjem radu pokazali izvrsnošću u domeni otvorenih podataka.

Voditeljica projektnih aktivnosti Agronomskog fakulteta, odnosno Zavoda za opće stočarstvo, je doc. dr. sc. Dragica Šalamon. Aktivnosti Agronomskog fakulteta Sveučilište u Zagrebu u TODO projektu, između ostalog, uključuju identificiranje pitanja povezanosti potrebe i opskrbe otvorenim javnim, stručnim i istraživačkim podacima u biotehnološkom i prirodoslovnom području i sektorima poljoprivrede, zaštite okoliša i prirode. Kroz analize slučaja koje interdisciplinarno uključuju specifične sektorske potrebe, te pravne, operativne, tehničke i legislativne mogućnosti cilj nam je osigurati primjere dobre prakse za regiju kao i adresirati identificirana resorna pitanja putem suradnje u postojećim međunarodnim mrežama.

Za sva pitanja o aktivnostima projekta u navedenom području slobodni ste javiti se doc. dr. sc. Dragici Šalamon (dsalamon@agr.hr). Dodatne informacije o aktivnostima TODO projekta kao i napredak projekta mogu se pratiti na službenoj stranici projekta: http://todo-project.eu/