Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“

U prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja, dana 9. ožujka 2020. godine, održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“

Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna .

U svrhu povećanja zapošljivosti studenata omogućavanjem stjecanja praktičnih vještina za rad, Agronomski fakultet prijavio je projekt „Unapređenje stručne prakse na preddiplomskim i diplomskim studijima Agronomskog fakulteta“.

Vrijednost projekta iznosi 3.976.555,80 HRK.

Agronomski fakultet će unaprijediti stručnu praksu i terensku nastavu izradom ishoda učenja i modela provođenja, osnivanjem službe za praćenje prakse te nabavom opreme. Unaprijedit će se kompetencije osoblja za podršku studentima u razvoju transverzalnih vještina i provođenju metoda učenja kroz rad. Za povezivanje s poslodavcima i praćenje tržišta rada izradit će se aplikacija „Burza stručne prakse“ te baza za praćenje zapošljavanja alumnija. Povećat će se zastupljenost prakse, a studenti će steći radno iskustvo i praktične vještine sudjelovanjem u praksi i edukativnim radionicama.

Dekanu Agronomskog fakulteta, prof. dr. sc. Zoranu Grgiću i voditeljici projekta, prof. dr. sc. Jasminki Karoglan Kontić, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, uručili su ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava, gosp. Vicko Mardešić.

Fotogalerija

9. ožujka 2020.
9. ožujka 2020.