Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Poziv studentima :: Prijave za obavljanje stručne prakse - Kalifornija 2020.

Zaklada Miljenko Grgich iz Kalifornije ( http://zaklada.agr.hr/gsf.htm , http://zaklada.agr.hr/doc/hrvatska_skolska_zaklada.pdf ) objavljuje poziv studentima IV semestra diplomskog studija Hortikultura, usmjerenje Vinogradarstvo – vinarstvo vezano za obavljanje stručne prakse u Kaliforniji u 2020. Praksa (internship program) će se, kao i prošle godine, obaviti u nekoj od vinarija u Kaliforniji u trajanju od tri mjeseca.

Stručna praksa će se obaviti u nekoj od američkih vinarija, kako je to prema propozicijama Zaklade i određeno. Namijenjena je u 2020. godini za studente IV semestra Ms VV studija. Potpora uključuje: povratnu avio – kartu, trošak vize i osiguranja (preko CAEP organizacije), te djelomično i ostale troškove (smještaj za prvi mjesec boravka). Kriteriji za dodjelu su:

  • motiviranost za obavljanje stručne prakse (sukladno obrazloženju u Zahtjevu);
  • odgovarajuće znanje engleskog jezika;
  • uspješnost studiranja na Ms studiju Vinogradarstvo – vinarstvo (do trenutka podnošenja zahtjeva broj položenih ispita i prosjek ocjena, sudjelovanje u stručnim izvannastavnim aktivnostima, projektima, objavljeni radovi i sl.);
  • obiteljsko imovinsko stanje (kao dodatni kriterij, prednost će dobiti kandidati slabijeg imovinskog stanja);
  • ocjena motiviranosti i znanja jezika za predmetni internship program u ev. osobnoj komunikaciji s vinarijama (skype interview ili neki drugi način) (po potrebi)

Od ove godine prijave se vrše on-line na adresi Croatian Scholarship Fund-a: https://form.jotform.com/60564832424152

Zainteresirani studenti trebaju elektronski uploadati potrebne dokumente, najkasnije do

petak, 10. travnja 2020.

Potom će CSF u suradnji sa Hrvatskim odborom HŠZ ocijeniti kandidate, ev. organizirati razgovor s njima, te izabrati studente za praksu. Po potrebi će također organizirati kontakt sa Croatian Scholarship Fund-om iz Kalifornije i CAEP-om.

Prof. dr. Edi Maletić,
predsjednik HO HŠZ