Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

CEU :: Preporuke za odrzavanje nastave online

Postovani,

nadam se da ste dobro i da ste iz sigurnosti Vašeg doma uspjeli organizirati sveucilisnu nastavu online.

Zelimo Vam ponovo skrenuti paznju na niz uputa i preporuka koje smo pripremili za odrzavanje nastave online  koje su dostupne na https://www.srce.unizg.hr/ceu

Preporuke za odrzavanje nastave online

Ne znam jeste li zamijetili dokument Preporuke za odrzavanje nastave online, one mogu biti od pomoci nastavnicima koji su tek zapoceli s koristenjem sustava Merlin i odrzavanjem nastave online. Posebno isticem predlozak za izradu e-kolegija koji moze pomoci u oblikovanju e-kolegija.

Pripremili smo i  upute za snimanje predavanja u programu MS Power Point, kao i upute za snimanje audio i video zapisa u sustavu Merlin, svakako pogledajte.

S obzirom na izuzetno veliki broj upita telefonom i mailom o radu sa sustavom Merlin,  pripremili smo na stranici https://www.srce.unizg.hr/ceu objavili i zbir materijala vezano uz sustav Merlin  pa predlazemo da i sami pogledate možete li rješenje za Vaš problem pronaći među materijalima koje smo pripremili.

I za kraj, sustav Merlin radi stabilno, presli smo brojku od 21.300 e-kolegija za ovu ak. godinu, na sustavu  nastavu izvodi preko 8.400 nastavnika za preko 73.000 studenata, a broj jedinstvenih korisnika dnevno premašuje 34.000.

Kapaciteti naseg sustava za webinare i dalje su iskoristeni 100+%. Samo prošli tjedan (16.-20.3.2020) na sustavu za webinare Srca održano je 1.054 webinara na kojem je sudjelovalo 28.653 polaznika iz sustava visokog obrazovanja.  Stoga kao alternativu predlažemo korištenje Microsoft Teams iz Office365 paketa (https://teams.microsoft.com/start ), Zooma (https://zoom.us/pricing ), Webex (https://www.webex.com/ ) ili Jitsi (https://jitsi.org/ ) koji nude besplatne opcije korištenja. Prema povratnim informacijama nastavnika koje smo dobili za Zoom i MS Teams, čujemo da su zadovoljni njihovom uporabom.

Mi cemo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja i pružiti Vam podršku u održavanju nastave online.

Vaš Ceu tim

#ostani doma