Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

CEU :: Preporuke za odrzavanje testova u online okruženju

Centar za e-učenje Srca  pripremio je niz uputa za održavanje nastave na daljinu (https://www.srce.unizg.hr/ceu) s kojima ste vjerujem već upoznati.

Sada smo pripremili dodatne, praktične upute za održavanje testova u online okruženju [2] koristeći sustav Merlin ili svoju  instalaciju sustava Moodle.

Uz ove preporuke podsjećamo da su nastavnicima dostupni i online  tečajevi Napredni rad u sustavu Merlin – pitanja i testovi [3], te  Napredni rad u sustavu Merlin – Ocjenjivanje [4] te niz drugih online  tečajeva [5] koji im mogu pomoći u pripremi i održavanju nastave  online kao i u kontinuiranom praćenju napretka studenata i njihovom vrednovanju.

Osim online tečajeva, tu su i priručnici, pa je tako u digitalnom priručniku za rad sa sustavom Merlin [6] detaljno opisano kako izraditi testove, te pripremiti bazu pitanja.

S poštovanjem,

Sandra Kucina

dr.sc. Sandra Kučina Softić, M. Sc. in Digital Education
pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima Srca
Sveučilište u Zagrebu, Sveučilišni računski centar (Srce),
www.srce.unizg.hr [1]
sskucina@srce.hr, tel: +385 1 616 5172, mob: +385 99 3179 075

Links:

  1.  http://www.srce.unizg.hr
  2.  https://www.srce.unizg.hr/files/srce/docs/CEU/srce_upute_za_odrzavanje_testova.pdf
  3.  https://www.srce.unizg.hr/usluge/centar-za-e-ucenje/podrska-korisnicima/tecajevi-i-radionice-centra-za-e-ucenje/line-tecaj-napredni-rad-u-sustavu-merlin-pitanja-i-testovi
  4.  https://www.srce.unizg.hr/centar-za-e-ucenje/podrska-korisnicima/tecajevi-i-radionice-centra-za-e-ucenje/line-tecaj-napredni-rad-u-sustavu-merlin-ocjenjivanje
  5.  https://www.srce.unizg.hr/usluge/centar-za-e-ucenje/podrska-korisnicima/tecajevi-i-radionice-centra-za-e-ucenje
  6.  https://wiki.srce.hr/pages/viewpage.action?pageId=35489405