Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

HZJZ :: Preporuke za nastavu na visokim učilištima

Sukladno preporukama HZJZ za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera od 31. kolovoza 2020. https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/09/PREPORUKE_visoka_ucilista_31_08_2020.pdf nastava se u pravilu izvodi na klasični, kontaktni način, kao nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenta, a iznimno kao nastava na daljinu kad je to propisano studijskim programom ili  kad epidemiološke okolnosti i mjere to zahtijevaju.

Studenti, nastavnici i ostali zaposlenici Fakulteta, kao i druge osobe, ne smiju ulaziti u unutarnje ni u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) ustanove ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, dišne (respiratorne) simptome (kašalj, poteškoće u disanju, curenje iz nosa) ili ostale simptome zarazne bolesti (poremećaj osjeta njuha i okusa, glavobolja, malaksalost, bolovi u mišićima, probavne tegobe i sl.) te ako su u samoizolaciji ili im je utvrđena zaraza koronavirusom.

Tijekom boravka u Fakultetu neophodno je pridržavati se mjere socijalnog distanciranja (razmak od 1,5 metra u odnosu na druge osobe) kao i pojačane osobne higijene te higijene prostora.

Studenti, nastavnici, i drugi zaposlenici Fakulteta te druge osobe u svim zatvorenim prostorima Fakulteta trebaju nositi maske ili druga pokrivala za usta i nos (maska cijelo vrijeme pokriva usta i nos), osim u iznimnim situacijama, kada nošenje maski narušava nastavni proces. Nošenje rukavica ne preporučuje se za djelatnosti i okolnosti u kojima se prije pandemije koronavirusa rukavice nisu koristile u profesionalnom radu, već se prednost daje učestalom pranju ruku tekućom vodom i sapunom i dezinfekciji ruku.

Nastavnici, studenti i drugi zaposlenici Fakulteta dužni su mjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska u Fakultet i na početku akademske godine potpisati Izjavu o preuzimanju obveze mjerenja tjelesne temperature prije svakoga dolaska u Fakultet. Izjava će biti objavljena za zaposlenike na pisaru, a za studente putem Merlina.  Potpisane izjave zaposlenici zavoda dostavljaju predstojniku/ci zavoda, zaposlenici tajništva kadrovskoj službi, a studenti voditelju studija. Izjava COVID-19

Stranke, posjetitelji i druge osobe podvrgavaju se mjerenju tjelesne temperature na porti u paviljonu VI te se uvode u evidencijsku listu na koju se vlastoručno potpisuju.

Ako se tijekom nastave ili radnoga vremena nastavnicima, studentima i drugim zaposlenicima Fakulteta povisi tjelesna temperatura i/ili pojave respiratorni i/ili drugi simptomi, moraju odmah napustiti Fakultet, obavijestivši o tome telefonski nadređenu osobu, odnosno voditelja studija. Potom se moraju javiti svojem izabranom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.