Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Rad u časopisu :: Antioxidants & Foods

Objavljena dva rada u uglednim časopisima

Prof. dr. sc. Đani Benćić  sa Zavoda za voćarstvo u suradnji sa  suradnicima s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilište u Zagrebu i 

Ruđer Bošković Instituta Zagreb, objavili su dva rada u prestižnim časopisima: Foods  Impact Factor: 4.092 (2019) i  Antioxidants, Impact Factor: 5.014 (2019)

Torić, Jelena; Barbarić, Monika; Uršić, Stanko; Jakobušić Brala, Cvijeta; Karković Marković, Ana; Zebić Avdičević, Maja; Benčić, Đani: Antique Traditional Practice: Phenolic Profile of Virgin Olive Oil Obtained from Fruits Stored in Seawater // Foods, 9 (2020), 10; 1347, 11 doi:10.3390/foods9101347 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)

Rad dostupan : https://doi.org/10.3390/foods9101347

Torić, Jelena; Brozović, Anamaria; Baus Lončar, Mirela; Jakobušić Brala, Cvijeta; Karković Marković, Ana; Benčić, Đani; Barbarić, Monika: Biological Activity of Phenolic Compounds in Extra Virgin Olive Oils through Their Phenolic Profile and Their Combination with Anticancer Drugs Observed in Human Cervical Carcinoma and Colon Adenocarcinoma Cells // Antioxidants, 9 (2020), 5; 453, 15 doi:10.3390/antiox9050453 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni).

Rad dostupan: https://doi.org/10.3390/antiox9050453

Rezultati istraživanja na djevičanskim maslinovim uljima prikazuju pozitivan nutricionistički i posebno farmakološki utjecaj na zdravlje čovjeka ( liječenje raka grlića maternice i raka debelog crijeva)