Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

GGO3 tim pobijedio na Green-Tech Hackatonu

Proteklog vikenda (13. i 14.2.2021.) održan je Green-Tech Hackathon u organizaciji British Embassy Zagreb i Algebra LAB. Na hackaton se javilo više od 150 timova iz cijele Hrvatske, Berlina, Munchena, Južne Koreje i dr. Online hackathon je trajao gotovo 30 sati, a odabrani timovi su predstavili “zeleno” prihvatljiva rješenja kao odgovor na tri najveća globalna izazova: Food waste, Mass tourism i Water pollution.

Glavnu nagradu od 50.000,00 kn, jednoglasnom odlukom sudaca, osvojio je tim GoGreenOzonator s Agronomskog fakulteta sa svojim inovativnim rješenjem za pravovremeno i ciljano suzbijanje štetočinja primjenom ozona, uz uporabu obnovljivih izvora energije i AI Machine Learning sustava. Pobjednički tim mentorirao je Matija Žulj iz tvrtke AGRIVI.

GGO3 tim čine tri člana – asistentica Helena Virić Gašparić, mag. ing. agr. (voditeljica tima), doc. dr. sc. Darija Lemić i Pave Ninčević, univ. bacc. ing. agr., student MS studija fitomedicina. Tim je ove godine primljen u FER-ov Startup inkubator SPOCK gdje ih prate i usmjeravaju mentori, vrhunski stručnjaci iz područja razvoja hardvera, softvera, digitalnih tehnologija, Business Developmenta, Project Managementa i dr.

Tim nastavlja sudjelovanje u SPOCK programu s ciljem uspješnog razvoja startupa uz plan prijave na brojna druga natjecanja, a ove vegetacijske sezone kreće u prvu fazu testiranja i razvoja prototipa.

Linkovi:

Više o SPOCK-u na https://spock.fer.hr/novosti/
GGO3 web site https://ggozonator.wixsite.com/ggo-3
Instagram https://www.instagram.com/gogreenozonator/