Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

IAAS Hrvatska

Što je IAAS Hrvatska?

IAAS Hrvatska - Hrvatsko udruženje studenata agronomije i srodnih znanosti je trenutno jedina udruga studenata agronomije s međunarodnim karakterom koja je započela s radom 1993. godine i čije je sjedište na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 1995. godine postali smo punopravna članica međunarodne udruge IAAS sa sjedištem u Belgiji na Katholieke Universiteit Leuven.

http://iaashrvatska.hr/

Što je IAAS?

IAAS – International Association of Students in Agriculture and Related Sciences je međunarodna udruga studenata agronomije osnovana 1957. g. u Tunisu. U 50 godina svojeg djelovanja okupila je studente svijeta iz oko 50 zemalja članica.

Danas je jedna od najvećih svjetskih studentskih organizacija i vodeća organizacija studenata agronomije i srodnih znanosti.
Udruga je neprofitabilna, nevladina i nezavisna od bilo kojeg međunarodnog tijela, također je priznata na međunarodnoj razini i službeni je partner organizacija poput: FAO, UNESCO, UNEP, IFISO, ICA i YPARD.

IAAS okuplja studente koji studiraju, bave se istraživanjima u područjima agronomije i srodnih znanosti, kao što su znanosti o okolišu, šumarstvo, prehrambene znanosti, pejzažna arhitektura, itd.

Koji je cilj IAAS-a?

Ciljevi IAAS su promicanje razmjene znanja, informacija i ideja među studentima, te unaprijediti međusobno razumijevanje između zemalja i kultura.
IAAS je mjesto gdje studenti agronomije iz cijeloga svijeta upoznaju jedni druge, upoznavaju se sa novim kulturama i načinima razmišljanja, putuju diljem svijeta i uče o svim aspektima poljoprivrede i srodnim znanostima iz prve ruke sa svojim budućim kolegama.

Jedan od glavnih ciljeva je omogućiti studentima stručni volonterski staž u kojem stječu znanja i vještine koje prenose na kolege i primjenjuju u praksi.

Statut udruge

24. veljače 2014. godine - redovna skupština Hrvatskog udruženja studenata agronomije i srodnih znanosti - IAAS Hrvatska

iaas_hrvatska_statut .pdf

Vodstvo udruge

Predsjednica: Katarina Rončević
Potpredsjednica za financije: Petra Jurlina
Potpredsjednica za projekte: Laura Hazler
Potpredsjednica za razmjenu: Jure Atlija
Potpredsjednica za komunikacije: Laura Gradinšćak

Nadzorni odbor

Nina Buljević, Ivan Sever, Tibor Marić

Kontakt

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Svetošimunska cesta 25
10000 Zagreb (iza 1 paviljona, kod garaža)

E-Mail: croatia [at] iaasworld.org
ExPro: expro.croatia [at] iaasworld.org,
FB Account: https://www.facebook.com/iaas.croatia
FB Page: https://www.facebook.com/IaasCroatiaPage