Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Održana Smotra Sveučilišta

IZVJEŠĆE

19. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 15 i 16. Studenog 2014. godine u prostorijama Studentskog Centra. Agronomski fakultet se predstavio s temom „Nevidljivi svijet a vidljivi utjecaji“. Prikazan je nevidljivi svijet filamentoznih gljiva koje izazivaju bolesti biljaka (mikoze) i kvarenje poljoprivrednih proizvoda. Nevidljivi svijet vidljiv je jedino pod mikroskopom. Zahvaljujući umjetničkom daru izv.prof.dr.sc. Snježane Topolovec – Pintarić nevidljivi svijet je prenešen na umjetničko platno te ga je ona učinila  vidljivim i dostupnim našim studentima koji je uz video prezentaciju korišten kao edukativni materijal. Osim toga, budućim studentima smo omogućili da izravno imaju uvid u nevidljivi svijet  pogledom kroz mikroskope te se upoznati s  oku nevidljivim svijetom filamentoznih gljiva  kako i na koji način utječu na svakodnevni život. Zahvaljujem se na potpori  predstojnice Zavoda za fitopatologiju  izv. prof.dr.sc. Edyte Đermić što je omogućila korištenje resursa i ljudstva sa spomenutog Zavoda.

Interes za studij na Agronomskom fakultetu je bio velik . Naši studenti volonteri su na vrlo slikovit način i s puno entuzijazma opisivali kako je studirati na Agronomskom fakultetu. Što je sve potrebno za studij te odgovarali na mnogobrojna postavljena pitanja vezana uz studij i struku. Volontirali su slijedeći studenti: Martina Šipek, Andrea Majić, Katarina Martinko, Petra Pilipović, Blanka Sorić, Lovro Macan, Josip Lendarić i Vladimir Rakoš.

Osim volontiranja na izložbenom prostoru održana je prezentacija fakulteta na kojoj su osim prodekanice za nastavu prof.dr.sc. Ines Han Dovedan sudjelovali studenti Ivan Blažon, Martina Šipek i Luka Brezinšćak.

Izložbeni prostor je posjetio i predsjednik Republike prof.dr.sc. Ivo Josipović koji je pohvalio predstavljanje Agronomskog fakulteta te je s interesom poslušao prezentaciju o filamentoznim gljivama te pogledao kako to izgleda pod mikroskopom. Prilikom predsjednikova posjeta  uručili smo mu fakultetsko vino kao poklon Agronomskog fakulteta.

Na kraju, treba istaknuti da  je Sveučilište u Zagrebu dodjelilo  priznanje Agronomskom fakultetu za najljepše uređeni izložbeni prostor.

Doc.dr.sc. Sanja Ćurković

Priznanje u kategoriji izložbenog prostora

Fotogalerija

Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Smotra Sveučilišta u Zagrebu