Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet

Praktični seminar Liz Eaton o biomehanici i konformaciji konja s obzirom na namjenu i očuvanje zdravlja

Datum održavanja:

O predavaču:

Liz Eaton je British Horse Society instruktor sa više od 30 godina iskustva. Njen sustav treninga zasniva se na činjenici da za postizanje dobrih rezultata konj i jahač trebaju biti u balansu te razvijati mentalni i psihički sklad. Liz se uspješno natjecala u eventingu, preskakanju prepona i dresuri, u kojoj se natjecala na Prix. St. Georges nivou. Trenirala je s mnogim vrhunskim trenerima, između ostalog i sa Arthurom Kottasom, prijašnjim ravnateljem Španjolske škole jahanja u Beču te Carlom Hesterom, trenerom aktualne svjetske prvakinje u dresuri Charlotte Dujardine. Njeno respektibilno znanje i iskustvo u ovom će praktičnom seminaru približiti veterinarima, sadasnjim i budućim, kao i ostalima, koje to zanima, kako se pojedine mane i nedostaci u gradji konja mogu prevladati odnosno nadoknaditi prilagodjenim treniranjem te kako nepravilan trening može dovesti do poteškoća sa zdravljem i upotrebom konja u sportu.

O seminaru:

Seminar će uvodno imati 45 minutnu prezentaciju u Velikoj Vijećnici Agronomskog fakulteta, VI Paviljon, Svetošimunska 25 a potom ćemo se svi zajedno preseliti na obliznji KK Hiperion (nekoliko minuta pjesice od Velike vijećnice) gdje će biti praktična demonstracija na nekoliko jahaćih konja u trajanju od 90 minuta. Mole se polaznici da se obuku toplo i udobno kako bi uzivali u prakticnom dijelu. U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta (jaka kisa, snijeg, mraz) seminar će se u cijelosti održati na zagrebačkom hipodromu. Seminar će kao dio kontinuirane edukacije veterinara biti bodovan od strane HVK.

Voditeljica radionice: Liz Eaton www.lizeaton.com

Vrijeme održavanja: 24. studenog 17:00-20:00

Mjesto održavanja: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska 25 i KK Hiperion (alternativno Hipodrom, R. Zimmermana, Zagreb)

Kotizacija: 100 kn

Obavezne predbiljezbe na E-mail: nikica@vef.hr i telefon 091 2390148