Tjedan brucoša

Prvi tjedan akademske godine 2021./2022. Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet odlučio je posvetiti studentima 1. godine prijediplomskog studija, popularno zvanim brucošima. Tom prilikom Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta organizirao je Tjedan brucoša, kojim im želi olakšati prijelaz iz srednjoškolskih u studentske klupe.

Kako bi svaki student prve godine prijediplomskog studija dobio sve potrebne informacije za početak akademskog života i života na Agronomskom fakultetu prvi dan Tjedna brucoša održan je Svečani prijam na kojem su studenti upoznali čelništvo Fakulteta, voditelje studija, a omogućena im je i podrška studenata tutora – studenata s viših godina studija.

U nastavku tjedna, brucoše smo upoznali s novim pojmovima u visokom obrazovanju kao što su ECTS bodovi, AAI identitet, kolokvij, Studomatom, Merlinom te njihovim pravima i obvezama. Zašto je važno voditi brigu o mentalnom zdravlju i biti fizički aktivan ispričale je predstojnica Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i voditeljica Sportske udruge.

Brucošima se predstavio i Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta (CPSK), koji im pruža podršku za vrijeme studiranja, prilikom planiranja i razvoja karijere te razvoja osobnih vještina. U sklopu Centra djeluje i Savjetovalište za studente čije se aktivnosti odvijaju kroz psihološko savjetovanje u obliku individualnog i grupnog rada te organizaciju različitih radionica. Predstavili smo i stručnu praksu kroz koju se nastoji povećati zapošljivost i olakšati uključivanje završenih studenata na tržište rada stjecanjem praktičnih vještina učenjem kroz rad.

Kako bi studenti uspješno položili ispite i stekli stručna znanja potrebna im je stručna literatura. Gdje je mogu pronaći i kako se koristiti uslugama Centralne Agronomske knjižnice (CAK) predstavila je voditeljica knjižnice dok je Ured za međunarodne odnose (UMO) upoznao studente s programima međunarodne razmjene i iskustvu studenata koji su bili na međunarodnoj razmjeni.

Jedna od specifičnosti studiranja na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu je što se studenti mogu uključiti u brojne izvannastavne aktivnosti koje se upisuju u dodatak diplomi. Brucoše smo informirali u koje izvannastavne aktivnosti se mogu uključiti, dok su studentske udruge prezentirale svoje aktivnosti i pozvali brucoše da se uključe i obogate svoje iskustvo studiranja.

Kroz Tjedan brucoša podržali smo i akciju "Srce za brucoše" kojom Sveučilišni računski centar upoznaje studente s uslugama koje su osmišljene upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja.

S ciljem unapređena kvalitete studiranja kroz Tjedan brucoša upoznali smo studente prve godine prijediplomskog studija s njihovim pravima i obvezama te mogućnostima i prilikama koje im se pružaju za vrijeme studiranja.

Našim brucošima želimo puno uspjeha u nastavku studiranja te bogat i ispunjen studentski život.

Fotogalerija

Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša Tjedan brucoša

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.