Početak provedbe Erasmus+ projekta Zeewaste4EU

Projekt naslova “Zero food waste education of „Z” generation of European citizens - ZeeWaste4EU” odobren za financiranje iz programa Erasmus+ financiranog od Europske komisije počeo je sa svojom provedbom. Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, a voditelj projekta je prof. dr. sc. Neven Voća.

Projektni tim iz Hrvatske organizirao je i kick-off sastanak projektnog tima, a koji je održan 14. prosinca 2021., u Zagrebu, gdje su se imali priliku upoznati svi projektni partneri te dogovoriti aktivnosti za prvo razdoblje provedbe projekta.

Osnovne infomarcije o projektu:

  • Naslov: " ZeeWaste4EU - Zero food waste education of „Z” generation of European citizens"
  • Projekt je sufinanciran preko programa Erasmus+ (KA220 - Cooperation partnerships in higher education), European Commission
  • Koordinator: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
  • Partneri:
    • Estonia: Tallinna Tehnikaulikool Estonia / Tallin University of Technology
    • Romania: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti / University of Agriculture and Veterinary Medicine Bucharest
    • Serbia: Institut za opštu i fizičku hemiju Beograd / Institute of General and Physical Chemistry
    • Italy: Universita Degli Studi Di Salerno / University of Salerno
  • Ukupni budžet projekta: 360.850,00 EUR

Sažetak projekta:
ZeeWaste4EU projekt ima za cilj: potaknuti i stvoriti svijest među mladima, ali i općom javnosti o važnosti prevencije i smanjenju otpada od hrane. Projekt kao glavni utjecaj ističe promicanje obrazovanja za održivo upravljanje hranom i podizanje svijesti o potrošnji hrane u kućanstvu među mlađom generacijom i javnosti. Jedan od glavnih ciljeva projekta je uspostava HUB-a koji će služiti kao platforma na kojoj će biti dostupni obrazovni materijali otvorenog pristupa, podaci istraživačkog dijela projekta kao i sve informacije vezano uz tematiku projekta.

Fotogalerija

Projekt “Zero food waste education of „Z” generation of European citizens - ZeeWaste4EU” Projekt “Zero food waste education of „Z” generation of European citizens - ZeeWaste4EU”

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.