Natječaj ERASMUS+ stručna praksa :: ak. god. 2021./22. (KA 103)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2021./22. (KA 103).

Natječaj se odnosi na akademsku godinu 2021./22., a namijenjen je studentima koji odlaze (započinju) mobilnost u razdoblju od 09.05.2022. do 01.08.2022. (datum početka mobilnosti)1,2 . Erasmus+ stručna praksa u akademskoj godini 2021./22. se mora završiti do 30.09.2022.

Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti sveučilišnog ili stručnog studija Sveučilišta u Zagrebu, na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini. Minimalno trajanje stručne prakse u sklopu programa Erasmus+ je 2 mjeseca do najviše 12 mjeseci.

Financijska potpora iznosi 670 do 720 € mjesečno, ovisno o zemlji u koju student odlazi, a financira se cjelokupno razdoblje odobrene mobilnosti. Za studente s invaliditetom i drugim posebnim potrebama dodjeljuje se dodatna financijska potpora. Princip dodjele financijske potpore je prema redoslijedu zaprimanja prijava („first come first served“).

Stručnu praksu studenti mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju status pravne osobe, kao i na visokim učilištima koja imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education). Prihvatna institucija se mora nalaziti u jednoj od programskih zemalja, a to su države članice EU-a te Sjeverna Makedonija, Srbija, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Mobilnost nije moguće ostvariti u Švicarskoj. Student sam ili u dogovoru s voditeljem studija/mentorom pronalazi ustanovu/tvrtku na kojoj će obavljati stručnu praksu.

Vrste mobilnosti stručne prakse:

  • fizička mobilnost (student odlazi kod poslodavca i obavlja praksu u stranoj ciljnoj zemlji)
    • financira se u cijelosti, student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu
  • kombinirana/blended mobilnost - kombinacija fizičke i virtualne mobilnosti, od čega fizička mobilnost u stranoj ciljnoj zemlji mora trajati minimalno 60 dana; student ostvaruje pravo na Erasmus+ financijsku potporu samo za razdoblje fizičke mobilnosti u stranoj ciljnoj zemlji; obavljanje stručne prakse online iz Republike Hrvatske se ne financira.
  • virtualna (online) mobilnost u cijelosti, na stranoj ustanovi ili kod kuće. Virtualna mobilnost podrazumijeva aktivnosti učenja, podučavanja i usavršavanja koje se u potpunosti izvode u online okruženju; pri tome, obavljanje stručne prakse online iz Republike Hrvatske se ne financira.

Cjelokupan tekst Natječaja dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-erasmus-strucne-prakse-program-ka103-za-razdoblje-od-0905-do-30092022/

Rok za prijavu i datum početka mobilnosti:

Stručnu praksu je moguće započeti najranije 09.05.2022., te najkasnije 01.08.2022. (uz napomenu da je neophodna pravovremena dostava potpune natječajne dokumentacije, ovisno o planiranom datumu polaska – vidjeti Tablicu), a ista se mora završiti najkasnije s 30.09.2022.

DATUM DOSTAVE PRIJAVNE DOKUMENTACIJE PLANIRANA OBJAVA PARCIJALNIH REZULTATA NAJRANIJI MOGUĆI POLAZAK NA MOBILNOST NAJKASNIJI MOGUĆI POLAZAK NA MOBILNOST
do 10.03.2022. do 11.04.2022. najranije 09.05.2022. 01.08.2022.
do 31.03.2022. do 29.04.2022. najranije 01.06.2022.
Dodatne informacije te predaja prijava: postupak prijave je predviđen isključivo elektroničkim putem. Student dostavlja potrebnu prijavnu dokumentaciju Uredu za međunarodne odnose Agronomskog fakulteta na adresu umo@agr.hr. Popis dokumenata nalazi se u tekstu natječaja, str. 9. Dokumente koje treba potpisati ECTS koordinator dostavljate na umo@agr.hr u word formatu.

Ured za međunarodne odnose - UMO (u zamjenu ECTS koordinatora)! (umo@agr.hr, 01 239 3611, V paviljon, 3. kat).

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.