XI. međunarodni simpozij o mediteranskoj svinji - XI. International Symposium on the Mediterranean Pig

Pozivamo Vas na XI međunarodni simpozij o mediteranskoj svinji koji će se održati od 11. do 14. listopada 2022. godine u Hotelu Olympia SKY u Vodicama.

Međunarodni simpozij o mediteranskoj svinji je već dulje od 30 godina mjesto razmjene iskustava, rezultata istraživanja i projektnih ideja vezanih uz različite aspekte uzgoja lokalnih pasmina svinja. Premda primarno usmjeren na mediteransku svinju i tradicionalne silvopastoralne sustave južne Europe, simpozij je otvoren i za sve druge pasmine svinja u Europi koje su još uvijek vezane uz lokalne teritorije i imaju, premda brojčano inferiorne, posebnu ulogu u određenim proizvodnim okruženjima i dobivanju tradicionalnih kvalitetnih proizvoda.

Cilj simpozija je odgovoriti na potrebe razvoja i unaprjeđenja  upravo takvih proizvodnih sustava, čineći ih učinkovitijima uz očuvanje kvalitete proizvoda, zaštitu okoliša te promicanje gospodarskog i društvenog razvoja lokalnih zajednica iz kojih potječu.

Hrvatska je po prvi puta domaćin ovakvog skupa, a simpozij će pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), te Europske federacije animalnih znanosti (EAAP - European Federation of Animal Science) organizirati Agronomski fakultet iz Zagreba i Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Više informacija o simpoziju možete naći na službenoj web stranici simpozija: https://medpig2022.agr.hr/ 

U ime organizacijskog odbora:
Prof.dr.sc. Danijel Karolyi

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.