Objavljena knjiga „Društveno-ekonomski čimbenici prilagodbe i jačanja otpornosti poljoprivrednog sektora na klimatske promjene u Jadranskoj Hrvatskoj“
Djelatnici prof. dr. sc. Mario Njavro i dr. sc. Tajana Čop (Zavod za menadžment i ruralno poduzetništvo) u suradnji s kolegama sa Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, autori su znanstvene knjige i priručnika nastalih kao rezultat rada na projektu Agrobioraznolikost – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi (KK.05.1.1.02.0005).
Nositelj projekta je Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, dok je Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet jedan od partnera.
Autori su istraživali percepciju i stavove nositelja poljoprivrednih gospodarstava i predstavnika stručnih službi u poljoprivredi prema klimatskim promjenama, kao i o mjerama za upravljanje klimatskim promjenama. Javna dostupnost tih podataka svim zainteresiranim dionicima ima za cilj jačanje svijesti o nužnosti djelovanja i davanja smjernica za uspješno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom pod sve jačim utjecajem promjenjivih, često vrlo nepovoljnih, klimatskih prilika.
Društveno-ekonomski čimbenici prilagodbe i jačanja otpornosti poljoprivrednog sektora na klimatske promjene u Jadranskoj Hrvatskoj, autora Milan Oplanić, Mario Njavro, Ana Čehić, Ana Težak Damijanić, Tajana Čop, Martina Begić, Smiljana Goreta Ban.
Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu u Jadranskoj Hrvatskoj, autora Milan Oplanić, Mario Njavro, Ana Čehić, Ana Težak Damijanić, Tajana Čop, Martina Begić, Smiljana Goreta Ban.
Zainteresirani knjigu mogu posuditi u Centralnoj agronomskoj knjižnici, dok se knjiga i priručnik može preuzeti na Zavodu za menadžment i ruralno poduzetništvo ili Institutu za poljoprivredu i turizam Poreč uz prethodnu najavu.