Novosti

Natječaj ERASMUS+ stručna praksa :: ak. god. 2020./21. (2. krug)

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2020./21. (2. krug).

! Novi krajnji rok za prijave je četvrtak 15.4.2021. 

Više informacija


Natječaj ERASMUS+ :: Mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka – programske zemlje :: za zimski semestar ak. god. 2021./2022.

Sveučilište u Zagrebu je na temelju sklopljenih Erasmus+ međuinstitucijskih sporazuma s inozemnim visokoškolskim ustanovama iz programskih zemalja raspisalo Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u zimskom semestru akademske godine 2021./2022. 

Više informacija


UniLaSalle međunarodna konferencija u okviru Erasmus+ Starategic Partnership projekta, online - Zoom, 3. lipnja 2021. godine. 

UniLaSalle organizira međunarodnu konferenciju u okviru Erasmus+ Starategic Partnership projekta TWE+ (Teach With Erasmus) kojem je u cilju olakšati, poticati i promovirati mobilnost nastavnog osoblja širom Europe. Glavana tema konferencije će biti: inovativne pedagoške prakse.
Konferencija će se održati 3. lipnja 2021. godine putem Zoom aplikacije.
Rok za prijavu je 16. ožujka 2021. godine.
Više informacija i formular za prijavu možete pronaći na poveznici.


„Food Science and Technology“, FAT 2021, online, od 30. rujna 2021. do 2. listopada 2021. godine.

3. svjetska konferencija „Food Science and Technology“, FAT 2021, održati će se od 30. rujna 2021. do 2. listopada 2021. godine, pod temom „Foreground for Advanced Researches in Food Science and Technology.“ Konferencija će se održati u Parizu ali i virtualno, te sudionici mogu izabrati način prisustvovanja. 
Više o konferenciji, registraciji i prijavi sažetaka možete pronaći na poveznici. 


Francusko Ministarstvo europskih i vanjskih poslova u suradnji s Ministarstvom visokog obrazovanja, znanosti i inovacija objavljuje program za znanstveno istrazivacke boravke u Francuskoj u okviru «One Health» koncepta : Make Our Planet Great Again -  MOPGA Program stipendiranja istraživačkih boravaka za mlade znanstvenike.

Natječaj je namijenjen za mlade znanstvenike koji su doktorirali prije manje od 5 godina.
Rok prijave : 3. svibnja 2021. godine
Tekst natječaja možete pronaći na poveznici.
Za sva dodatna pitanja mozete se obratiti na : mopga@campusfrance.org


Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sveučilišta u Sarajevu: 10. Central European Congress on Food, CEFood2021, online, 10. i 11. lipnja 2021. godine.

Poljoprivredno prehrambeni fakultet Sveučilišta u Sarajevu organizira 10. Central European Congress on Food, CEFood 2021. Kongres će biti održan online, 10. i 11. lipnja 2021. godine.
Više informacija o programu kongresa, registraciji i prijavi sažetaka možete pronaći na stranici konferencije, putem poveznice.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe EU otvorili su hrvatski portal okvirnog programa EU za istraživanja i inovacije, Obzor Europa.
Portal je dostupan na poveznici.


Europska komisija organizira događanje (Open Talk) na temu Novog Europskog Bauhausa (NEB) koje će se održati 20. travnja 2021. godine u 12:00 sati.

NEB kreativni i interdisciplinarni pokret, zamišljen kao inicijativa kojom će se neposredno provoditi Europski zeleni plan te će biti inkubator inovacija i kreativnosti koji će se temeljiti na povezivanju umjetnosti i kulture te znanosti i tehnologije. Financirati će se prvenstveno iz Obzor Europa program, a trenutno je u fazi tijekom koje EK želi utvrditi obuhvat i prioritete NEB-a te u proces uključiti što više dionika radi rasprave, razmjene mišljenja i ideja.
Više o NEB-u možete pronaći na poveznici.


Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova nudi za 2021. godinu mogućnost sufinanciranja razmjene istraživača, docenata, eksperata i djelatnika u kulturi, u svrhu poticanja bilateralne suradnje na područjima zajedničkog interesa, posebice između sveučilišta i istraživačkih centara. 
Više informacija i uvijete ostvarenja sufinanciranja možete pronaći na poveznici.


Fibrenamics organizira internacionalnu radionicu (workshop) 21.4.2021. godine od 9:30 do 16:00 sati pod nazivom: "From waste to advanced materials and products".

Više o programu i postupku registracije možete pronaći na poveznici.


AP Sveučilište primijenjenih znanosti i umjetnosti Antwerpen i Sveučilište primijenjenih znanosti Hag već tradicionalno organiziraju « The Foodture » internacionalni tjedan vezan uz prehranu.

Održati će se online, od 19. do 21. travnja 2021. godine. 
Više informacija možete pronaći na poveznici. 


Europska komisija organizira i drugi webinar iz programa Obzor Europa na temu : « A successful proposal for Horizon Europe: Scientific-technical excellence is key, but don’t forget the other aspects ».

Spomenuta sesija predstavljat će nastavak prvog webinara, a održat će se 21. travnja 2021. godine, s početkom u 10:00h i bit će moguće pratiti putem Youtube kanala.
Dnevni red i registracijski link dostupni su na poveznici.

Novosti Novosti Novosti Novosti

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.