Poslovno upravljanje u agrobiznisu - MBA

Okvir poslovanja u agrobiznisu u Hrvatskoj, Europskoj uniji i svijetu mijenja se iznimnom brzinom. Obilježava ga globalizacija svjetske industrije hrane i promjene u strukturi tržišta i potrošnje hrane. Fluktuacije cijena poljoprivrednih proizvoda, liberalizacija međunarodne trgovine, zahtjevi potrošača prema kvaliteti i sigurnosti hrane, klimatske promjene i očuvanje okoliša, obnovljivi izvori energije, digitalna transformacija te razvoj ruralnog prostora izazov su za društvo, poslovne subjekte i pojedinca.

Studij Poslovnog upravljanja u agrobiznisu – MBA upravo nudi znanja i vještine koji pomažu uspješno savladati gore navedene izazove.

Znanja iz menadžmenta, marketinga i međunarodnog poslovanja koja se stječu na ovom studiju doprinose povećanju konkurentnosti i profitabilnosti tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. Upoznavanje s institucionalnim okvirom poslovanja u području hrane u EU i svijetu olakšava donošenje boljih političkih odluka, planova razvoja i pristup fondovima.  Ideje, kontakti i razmjena iskustava s profesorima iz Hrvatske i svijeta, kao i s kolegama iz Hrvatske i regije, dobar su poticaj za nove poduzetničke izazove!

Voditelj studija: 

prof. dr. sc. Marija Cerjak

više o studiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.