Informatička podrška

 • Uputa za studente - MS Office 365

  Svim djelatnicima i studentima Sveučilišta  u  Zagrebu Agronomskog  fakulteta omogućeno je besplatno korištenje Microsoftovog Office 365 programskog paketa. Sve što treba učiniti je prijaviti se na dolje navedenoj stranici koristeći svoj AAI@EduHr identitet (korisničkoime@agr.hr).

  Za prijavu i instalaciju uslugu o365 za djelatnike i studente koristite poveznicu https://login.microsoftonline.com  i pratite upute.

  Nakon prijave svojim AAI@edu.hr identitetom prelazite na dio stranice vašeg O365 računa. Ovdje pod opcije/Settings možete odabrati verziju jezika instalacije koja vam odgovara.

  Pritisnite gore desno na „Install Office“ ili na eventualno dodatne programske pakete koji će s vremenom biti na raspolaganju.

  Nakon odabira na vaše računalo se spušta datoteka OfficeSetup.exe koju je potrebno pokrenuti. Preporučamo dobru Internet vezu, brzina instalacije ovisi o brzini Internet veze.

  Office možete koristiti na ukupno 5 uređaja. Putem https://www.office.com/  poveznice možete kontrolirati vaše instalirane licence.

  Više o samoj usluzi možete pročitati na stranicama Srca: http://www.srce.unizg.hr/office365/ 

  Ukoliko imate problema kod registracije ili vam nisu dodijeljene dozvole za korištenje pojedinih programskih paketa („You currently have not been assigned an Office license“) pošaljite upit na o365@agr.hr

  U upitu obavezno navesti ime i prezime i vaš AAI elektronički identitet (na koji je problem vezan).

 • eduroam

  eduroam™ (educational roaming) je roaming-usluga zamišljena pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža (TERENA) i ostvarena kroz međunarodni projekt GÉANT. Usluga eduroam usmjerena je na omogućavanje bežičnoga, ali i tzv. wired (žicom, kroz LAN) pristupa. Hrvatska je od samoga početka zahvaljujući Srcu i projektu AAI@EduHr aktivna u izgradnji i pružanju usluge eduroam.

  Mogućnost spajanja na Internet različitim tehnologijama ugrađena je danas u većinu novih osobnih računala, PDA uređaja i mobitela. Također je uobičajeno nuditi roaming uslugu što podrazumijeva mogućnost pristupa mreži s različitih uređaja i lokacija uz uporabu jedinstvenoga elektroničkoga identiteta.

  Usluga eduroam je sigurna, jednostavna i za kranjeg korisnika potpuno besplatna usluga pristupa Internetu.

  Eduroam installer omogućuje krajnjim korisnicima jednostavno i pouzdano konfiguriranje uređaja (računala, prijenosnika, pametnog telefona) za pristup mreži po eduroam standardu. Za daljnje korake kliknite eduroam installer  i pratite upute.

 • AAI@EduHr

  Upute o korištenju i izdavanju elektroničkog identiteta AAI@EduHr

  Sustav AAI@EduHr je autentikacijski i autorizacijski sustav znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj u kojem svaki pripadnik akademske i istraživačke zajednice u Republici Hrvatskoj na matičnoj ustanovi dobiva svoj AAI@EduHr elektronički identitet, odnosno korisničku oznaku i zaporku (https://www.aaiedu.hr/ )

  Protokol za otvaranje korisničkog računa i izdavanje AAI identiteta na Agronomskom fakultetu, nalazi se na sljedećoj poveznici .

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.