Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu

Dana 14. prosinca 2023., Ured za međunarodne odnose i projekte (UMO) Agronomskog fakulteta organizirao je blagdansko okupljanje i cjelodnevno druženje s međunarodnim studentima. Na događanju pod nazivom ˝Holiday Season Gathering˝ sudjelovalo je ukupno 18 novih međunarodnih studenata, koji su na Agronomski fakultet upisani u zimskom semestru 2023./24. (Erasmus+, Danube AgriFood Master - DAFM i Inter-EnAgro).

Agronomski fakultet već dugi niz godina potiče internacionalizaciju, kulturnu razmjenu i povezanost među domaćim i stranim studentima, kroz stvaranje globalne i inkluzivne obrazovne zajednice. Tako je i ova inicijativa podržana uvodnim riječima Prodekanice za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju. izv. prof. dr. sc Kristine Kljak i ECTS koordinatora, izv. prof. dr. sc. Marka Peteka.

Djelatnici UMO-a su održali zanimljivu prezentaciju o zabavnim i neobičnim činjenicama o Hrvatskoj, a studenti su imali priliku sudjelovati i u edukativnom kvizu o poznavanju hrvatske kulture i običaja. Kroz interaktivni kviz i prezentaciju studenti su, među ostalim, naučili da je Hrvatska vlasnik najmanjeg grada u svijetu, najkraće uspinjače, četvrtog najbržeg automobila u svijetu te da bi današnji svijet bilo teško zamisliti bez fantastičnih otkrića brojnih hrvatskih izumitelja. Pobjednica ovog zabavnog kviza, studentica iz Berlina je osvojila i vrijednu promotivnu nagradu Agronomskog fakulteta, a svi studenti su darovani paketima s prigodnim i tradicionalnim hrvatskim poslasticama.

Osim toga, na okupljanju su studenti kroz ukupno 9 prezentacija prikazali neobične činjenice i poneke bizarne događaje i tradicije svojih zemalja. Tako je ova interaktivna razmjena pružila i vrijedan uvid u raznolike kulture zemalja iz kojih dolaze studenti, čime je dodatno potaknut osjećaj zajedništva unutar međunarodne studentske zajednice.

U vrijeme ručka studenti su kušali tradicionalna blagdanska jela, koja domaći stanovnici običavaju jesti u vrijeme blagdana, nakon čega su svi posjetili tradicionalni božićni sajam Agronomskog fakulteta – Agroadvent. Na sajmu  su se strani studenti imali priliku umrežiti s okupljenim studentima i djelatnicima Agronomskog fakulteta, a ujedno su sudjelovali i u humanitarnoj akciji na kojoj je prikupljena pomoć u obliku donacije sredstava za udrugu Crveni nosovi.

Djelatnici UMO-a su na kraju dana poveli studente u noćni turistički obilazak Grada Zagreba u organizaciji agencije Secret Zagreb Walks, čije pješačke ture je renomirani magazin Guardian uvrstio među 10 najboljih alternativnih razgleda Europe. Kroz poznatu zagrebačku pješačku turu ˝Zagreb Christmas Carol˝, studenti su mogli čuti ponešto o brojnim tajnama Gornjeg grada, osjetiti čaroliju zagrebačkog Adventa i uživati u 64 sekunde nezaboravne vožnje najkraćom uspinjačom u svijetu.

Fotogalerija

Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu Međunarodno okupljanje u blagdanskom ruhu - Holiday Season Gathering na Agronomskom fakultetu

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.