Gronomia: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama

Jeste li znali da se na našem Fakultetu skriva „GRONOMIA: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama“ u kojoj djeca mogu naučiti više o uzgoju „super-biljke“ u zaštićenom prostoru, analizirati kemijski sastav biljaka u laboratoriju i naučiti nešto više o zbrinjavanju otpada?

U sklopu prve od planirane tri radionice, izv. prof. dr. sc. Sanja Radman i Nevena Opačić, mag. ing. agr., uz pomoć izv. prof. dr. sc. Jane Šic Žlabur, Anamarije Peter, mag ing. agr. i Mije Dujmović, mag. ing. agr., ugostile su djecu uključenu u projektnu nastavu za darovitu djecu PANDA 7 u organizaciji Udruge Bioteka.

Naše kolegice u sklopu radionice predstavile su sve trikove koji se koriste u svrhu uzgoja nutritivno zdrave i otporne biljke, upoznale polaznike s ključnim čimbenicima uzgoja biljnih vrsta u plasteniku, načinima sjetve, uvjetima koji u biljkama izazivaju pozitivan stres i pokazale polaznicima kako i biljke osjećaju.

Na kraju radionice, polaznici su imali priliku slušati glazbu koju proizvode biljke uz pomoć uređaja koji električne impulse pretvara u note, a koji nam je predstavio Sergej Lugović.

Više o tome kako nam je bilo pogledajte u galeriji slika.

Fotogalerija:

Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama Gronomija: Mala akademija za učenje o biljkama i čarolijama

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.