Osnove pedologije

Jezik: Hrvatski
Godina: 2022
Nakladnik/izdavač: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet
Urednik: Stjepan Husnjak
Autor: Husnjak, Stjepan
Mjesto izdavanja: Zagreb
Područje: Pedologija
Broj stranica: 210
Cijena: 300.00 HRK;
ISBN: 978-953-8276-16-3

Sažetak

Udžbenik „Osnove pedologije“, objavljen je kao udžbenik Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta. Pisan je zbog nedostatka pisanog literaturnog izvora, koji bi na cjeloviti način sadržavao osnove gradiva iz pedologije. Namijenjen je prije svega studentima preddiplomskog studija Krajobrazne arhitekture. Može poslužiti i studentima drugih sveučilišnih i veleučilišnih preddiplomskih studija kojima su potrebna osnovna znanja o tlu, te stručnjacima u praksi, koji su na izravan ili neizravan način povezani s tlom.

Ključne riječi: postanak tla, morfologija tla, fizikalna svojstva tla, kemijska svojstva tla, organizmi, klasifikacija tla

  Kako kupiti

Osnove pedologije

Kako kupiti

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet - Zavod za pedologiju

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.