Karijerne priče

Gdje su i što rade studenti koji su završili Agronomski fakultet? Pročitajte njihove karijerne priče i inspirirajte se.
Ako i ti imaš uspješnu karijeru u struci javi nam se i ispričaj svoju priču.

Amalka Vukelić, stručni suradnik u Centru dr. Rudolfa Steinera
Ana-Marija Špicnegl Ćurko, direktorica i voditeljica projekata u IPS Konzalting
Vedran Krevh, asistent na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu
Ivica Marinić, ravnatelj Agronomske škole Zagreb
Emina Burek, vlasnica OPG Burek
Lara Bogovac, stručna suradnica u Zelenoj infrastrukturi d.o.o.
Anja Matić, vlasnica OPGa i konzultantske tvrtke
Fabian Pavičić, EcoAgro Manager u GTF-u
Goran Beinrauch, glavni urednik u Gospodarskom listu
Ines Dundović, osnivačica i direktorica u Veggie d.o.o.

alumni_price_amalka_vukelic
Amalka Vukelić
alumni_price_ana-marija_spicnegl
Ana-Marija Špicnegl Ćurko
alumni_price_krevh_vedran
Vedran Krevh
Ivica Marinić
Emina Burek
Lara Bogovac
Anja Matić
Fabian Pavičić
Goran Beinrauch
Ines Dundović

Amalka Vukelić, diplomirala je na studiju Stočarstvo

Na OPG-u Vukelić ima proizvodnju ekološki certificirane hrane po biodinamičkim načelima. Osim što vodi svoj OPG stručna je suradnica u ustanovi Centar dr. Rudolfa Steinera, multidisciplinarnoj instituciji koja objedinjuje znanost, umjetnost i turizam baziranu na nauku i znanju dr. Rudolfa Steinera. Centar dr. Rudolfa Steinera provodi edukacije i radionica te organizira nacionalne i međunarodne seminare i konferencije iz područja djelovanja i nauka dr. Rudolfa Steinera.
Video: www.youtube.com

Ana-Marija Špicnegl Ćurko, diplomirala je na studiju Agroekologija i Hortikultura

Direktorica je i voditeljica projekata u tvrtci IPS Konzalting. IPS Konzalting je hrvatsko – belgijska konzultantska tvrtka fokusirana na poljoprivredni i prerađivački sektor koja nudi usluge pripreme projekata, aplikacije na EU natječaje te dizajniranja tehnoloških rješenja u segmentu implementacije održivih „zelenih“ tehnologija.

Vedran Krevh, diplomirao je na studiju Poljoprivredna tehnika-Melioracije

diplomirao je na studiju Poljoprivredna tehnika-Melioracije na temi bespilotnih letjelica u poljoprivredi. Po diplomi zaposlio se u tvrtki Pinova gdje je radio na istraživanju i razvoju aplikacija za agrometeorološki monitoring.

Trenutno je asistent na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu pri Odsjeku za agroekologiju, Zavodu za melioracije te studira poslijediplomski doktorski studij Poljoprivredne znanosti s fokusom na numeričko modeliranje u vadoznoj zoni. Stručni interesi su mu primjena suvremenih tehnologija u poljoprivredi i održivo gospodarenje zemljišnim i vodnim resursima.

Ivica Marinić, diplomirao je na studiju Ratarstvo

Od 1995. do 2019. godine zaposlen je u Agronomskoj školi Zagreb kao nastavnik stručnih predmeta. U navedenom razdoblju prošao je sve razvojne etape nastavnika, od pripravnika do profesora savjetnika, prenoseći znanje i ljubav prema agronomiji učenicima Škole. U tom razdoblju vodio je niz projekata financiranih iz europskih fondova koji doprinose unaprjeđenju nastavnog procesa u Školi (CARDS, IPA, ESF, Leonardo da Vinci, Erasmus +).

Od 2019. godine do danas nalazi se na poziciji ravnatelja Agronomske škole Zagreb. Kao ravnatelj teži da se obrazovna politika Škole temelji se na što kvalitetnijoj suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu s ciljem postizanja bolje vertikalne prohodnosti učenika unutar sustava obrazovanja u području poljoprivrede.

Emina Burek, diplomirala je na studiju Bilinogojstvo

Vlasnica je farme koja se bavi proizvodnjom mlijeka, rasplodnog materijala, ženskog i muškog te tovom vlastite junadi. Na njezinom gospodarstvu se nalazi 500 grla stoke simentalske pasmine, obrađuje 200 ha poljoprivrednog zemljišta; od toga je 185 ha vlastito, a 15 ha u zakupu od privatnih osoba. Na tim površinama proizvodi svu voluminoznu hranu to jest kukuruznu silažu te travne i djetelinsko-travne sjenaže, a koncentrate kupuje na tržištu.

Od mehanizacije ima sve linije za obradu tla, sjetvu, prihranu te za spremanje sjenaže. Sezonski koristi uslugu siliranja kukuruza za silažu. Osim obitelji, na gospodarstvu je zaposleno još i 10 radnika.

Lara Bogovac, diplomirala je na studiju Krajobrazna arhitektura

Zaposlena je kao stručna suradnica u Zelenoj infrastrukturi d.o.o., poduzeću koje doprinosi održivom razvoju prostora kroz zaštitu okoliša i prirode, održivo prostorno planiranje, razvoj zelene infrastrukture, krajobraznu arhitekturu i upravljanje okolišnim i prirodnim resursima.
Istovremeno se bavi znanstveno-istraživačkim radom u području krajobraznog planiranja i vrednovanja krajobraza, u suradnji s kolegama sa Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost.

Anja Matić, diplomirala na studiju Agrobiznis i ruralni razvitak

Nakon završenog diplomskog studija Agrobiznis i ruralni razvitak 2012. godine, Anja je radila u tri konzultantske tvrtke koje se bave povlačenjem sredstava iz EU fondova u sektoru poljoprivrede. Krajem 2015. godine otvorila je svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi pretežito uzgojem američke borovnice na površini od oko 2 hektara.

Godinu dana kasnije otvorila je vlastitu konzultantsku tvrtku koju vodi i danas. Tvrtka nudi usluge pripreme projekta te aplikaciju na natječaje Programa ruralnog razvoja.

Fabian Pavičić, diplomirao je na studiju Agroekologija

Diplomirao je na studiju Agroekologija na temu „Iskoristivost rezidbenih ostataka važnijih mediteranskih voćnih vrsta u procesu pirolize“. Zaposlen kao EcoAgro Manager u GTF-u – Inicijativi za održivi rast. Trenutno radi na projektu RAISE Youth financiranom od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Fondove Kraljevine Norveške i EGP-a. Bavi se istraživanjem novih modela poljoprivredne proizvodnje koji uključuju novi pristup načinu uzgoja hrane.

Predmet njegovih istraživanja je aeroponika, uzgoj mikroalgi, biougljen i druge vrste inovativne poljoprivrede. Područja njegovog interesa su alge, energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, gospodarenje otpadom.

Goran Beinrauch, diplomirao je na studiju Agroekologija

Diplomirao je na smjeru vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža, a 2020. upisao je doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu.
Desetak godina bavio se uzgojem ukrasnog bilja u vlastitom rasadniku, a radio je i u poljoljekarni kao agronom-savjetnik.

Glavni je urednik u Gospodarskom listu gdje piše i objavljuje reportaže, komentare i osvrte te uređuje članke s aktualnim i stručnim temama. Jedan je od osnivača i tajnik Društva agrarnih novinara Hrvatske, a član je i međunarodnih organizacija: Europske mreže agrarnih novinara (ENAJ) i Međunarodne federacije agrarnih novinara (IFAJ).

Ines Dundović, diplomirala je na studiju Hortikultura-Ukrasno bilje

Diplomirala je na studiju Hortikultura-Ukrasno bilje. Jedna je od osnivačica i direktorica u Veggie d.o.o. koji je prvi proizvođač šparoga u Moslavini, a od 2015 do danas su napravili liniju prerađevina koju plasiraju u dućane domaćom hranom.

Zajedno sa Zadrugom Izazov, Veggie je otvorio prvu trgovinu domaćih lokalnih proizvoda 'Zemlja Izazova', koja će stanovnicima Ivanić Grada i okolice ponuditi svježe, kvalitetne lokalne proizvode ali i proizvode svih drugih domaćih, hrvatskih proizvođača. Ines je pokrenula i Odbor za poljoprivredu Općine Križ koji je namijenjen svim poljoprivrednicima tog područja te je zamjenica predsjednika Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.