Zavod za specijalno stočarstvo

Djelatnost Zavoda

Nastavna djelatnost Zavoda danas se ogleda u izvođenju nastave na prijediplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Agronomskog fakulteta te na Veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu. Temeljna znanstvena i stručna djelatnost Zavoda vezana je uz biotehničko područje znanosti, polje poljoprivredu, granu stočarstvo, a manjim dijelom i prema gljivarstvu.

Djelatnici Zavoda inicirali su i aktivno sudjelovali u revitalizaciji i zaštiti od izumiranja brojnih hrvatskih izvornih pasmina domaćih životinja. U Zavodu se intenzivno radi na razvoju i primjeni novih tehnologija u proizvodnji kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te mlijeka kopitara. Zavod aktivno sudjeluje na razvoju proizvodnih sustava i uvođenju novih tehnologija u proizvodnji mesa različitih vrsta domaćih životinja te je uključen u brojna senzorna ocjenjivanja i analize različitih animalnih proizvoda.

Povijest Zavoda

Povijest Zavoda

Zavod za specijalno stočarstvo svoje ishodište ima u Zavodu za živinogojstvo osnovanom u okrilju Gospodarsko-šumarskog fakulteta davne 1919.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.