Pokušalište Maksimir

Pokušalište Maksimir

Pokušalište Maksimir (Zagreb, Svetošimunska cesta 25), smješteno je neposredno uz Agronomski fakultet. Namijenjeno je isključivo nastavnom radu i znanstvenim istraživanjima vezanim uz tehnologiju proizvodnje gospodarski značajnih ratarskih, povrćarskih, industrijskih i ukrasnih kultura. Opremljeno je i objektima za istraživanje uzgoja povrća i cvijeća u zaštićenom prostoru.

Površine pokušališta Maksimir koriste djelatnici 6 Zavoda. Zavodi čiji djelatnici koriste pokušalište Maksimir za nastavu i znanstvena istraživanja su: Zavod za specijalnu proizvodnju bilja, Zavod za oplemenjivanje bilja, genetiku i biometriku, Zavod za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost, Zavod za sjemenarstvo, Zavod za voćarstvo, Zavod za povrćarstvo.

Od svog utemeljenja fakultet je veliku pozornost posvećivao zornoj praktičnoj nastavi te izvođenju znanstvenih i stručnih istraživanja u poljskim uvjetima. U tu svrhu kupljeno je 1921. godine Fakultetsko dobro a na toj se lokaciji danas nalaze i fakultetske zgrade. Namijenjeno je isključivo nastavnom radu i znanstvenim istraživanjima vezanim uz tehnologiju proizvodnje gospodarski značajnih ratarskih, povrtlarskih, industrijskih i ukrasnih kultura.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.