Pokušalište Šašinovec

Pokušalište Šašinovec

Pokušalište Šašinovec u sastavu je Tajništva Agrononomskog fakulteta te obuhvaća 78,8 hektara po-ljoprivrednog zemljišta i gospodarske objekte za rad, smještaj zaposlenika te spremanje strojeva i oruđa.

Zemljište ima uređenu kanalsku mrežu, mrežu putova i drenažu. Održivost pokušališta na kojem radi sedam djelatnika osigurava se i aktivnostima proizvodnje sjemena i postavljanja pokusa za vanjske korisnike. Na pokušalištu se proizvodi i dorađuje sjeme ozime i jare pšenice, ječma, zobi, kukuruza, soje i stočnog graška, a provode se i pokusi za potrebe pri-znavanja novostvorenih sorata-hibrida poljoprivrednog bilja. Osim toga, na pokušalištu se postavljaju i drugi pokusi za potrebe pojedinih zavoda Fakulteta i gospodarstva.

O nama

O nama

Današnja djelatnost pokušališta te Znanstvena i nastavna istraživanja

Povijest

Povijest

Povijest Pokušališta Šašinovec

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.