Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podatka pojedinca uređena je Općom uredbom o zaštiti podataka (EU, 2016/679) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN, 42/2018).

Zakonitost obrade i Načela

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet (dalje: Agronomski fakultet) transparentno prikuplja i obrađuje podatke samo u mjeri koja je nužna radi poštivanja pravnih obveza, za potrebe legitimnih interesa ili je nužna za izvršavanje službenih ovlasti Agronomskog fakulteta na temelju propisa ili je obrada nužna za izvršavanje ugovora ili na temelju posebne privole.

Agronomski fakultet osigurava sigurnost osobnih podataka, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja primjenom odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera.

Podaci, u obliku koji omogućuje identifikaciju čuvaju se samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju.

Osobni podaci mogu se pohraniti i na dulja razdoblja ako će se osobni podaci obrađivati isključivo u svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili u statističke svrhe u skladu s člankom 89. stavkom 1. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i podliježe provedbi primjerenih tehničkih i organizacijskih mjera.

Ostvarivanje prava ispitanika

Svaki ispitanik ima pravo da u svakom trenutku od voditelja obrade može zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje njihove obrade kao i pravo na prigovor vezan uz obradu te pravo na prenosivost podataka. Navedena prava ostvaruju se podnošenjem zahtjeva na e-mail adresu Službenika za zaštitu osobnih podataka ili predajom zahtjeva u urudžbenom uredu Agronomskog fakulteta.

Temeljem članka 37. Opće uredbe o zaštiti podataka, dekan Agronomskog fakulteta, kao službenika za zaštitu osobnih podataka, imenovao je:

Meri Marić, mag. iur.
Adresa: Svetošimunska cesta 25, 10000 Zagreb
(V. paviljon, 3. kat.)
Telefon: +385 1 239 3648
E-mail: mmaric ( at ) agr.hr

Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka
Procedura o prikupljanju, obradi i zaštiti osobnih podataka

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.