O Fakultetu

Drage čitateljice i dragi čitatelji,

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet najstarija je i najveća visokoobrazovna ustanova iz područja poljoprivrede u Hrvatskoj, a pripadamo među prvih pet osnovanih visokih učilišta na našem Sveučilištu. Tijekom svoje povijesti prošli smo različita razdoblja, različite odnose državnih vlasti, gospodarske uvjete i društvena uređenja, ali uvijek posvećeni svojoj misiji – najboljem visokoškolskom obrazovanju i znanstveno-stručnoj djelatnosti za dobrobit Hrvatske. Sa stalnom težnjom da se razvijamo i unapređujemo radi ostvarenja te misije.

U stogodišnjoj povijesti Fakultet prilagođujemo promjenama u visokom obrazovanju i znanosti, a već se dugo ne bavimo samo poljoprivredom, nego širim dijelom biotehničkog znanstvenog područja pri čemu smo oslonjeni na srodne i druge fakultete Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveno-stručna djelatnost Fakulteta vrlo je aktivna od samih početaka. Znanstvenici i nastavnici Fakulteta inzistirali su na neodvojivosti znanosti na opću i primijenjenu, pa je Fakultet uvijek uključen u prijenos znanstvenih spoznaja i vještina u stručnu praksu. Naša je obveza tu oduševljenost i zaljubljenost u agronomiju prenositi budućim generacijama studenata i nastavnika, ali i steći razumijevanje cjelokupne hrvatske javnosti za tu lijepu, nama najdražu struku. Sadašnja generacija nastavnika i znanstvenika spremna odgovoriti na nove zahtjeve, izazove i prilike koji se postavljaju u znanosti i visokom obrazovanju biotehničkog područja s obzirom na jedinstveni sustav EU i opću globalizaciju u svijetu. S obzirom na kretanja broja studenata i položaj agronomske struke u društvu posljednjih godina, svojim aktivnostima, posebice u međunarodnim natječajima, projektima i ponudi studijskih programa i suradnje pokazujemo da ćemo i u razdoblju pred nama sustavnim radom na unapređenju kvalitete moći zadržati svoju prednost i ostvarivati stalnu misiju – biti vodeća visokoškolska i znanstvena institucija u Hrvatskoj i kao takva prepoznata u EU i svijetu.

Prof. dr. sc. Zoran Grgić
Dekan

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.