Pokušalište Jazbina

Pokušaliste Jazbina u sastavu je Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo te Zavoda za voćarstvo

Pokušalište Jazbina

Vinogradarsko–vinarsko pokušalište "Jazbina". nalazi se u sastavu fakulteta od 1939. godine. Od tada do danas služi kao znanstveno-nastavno pokušalište za područja vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. Smješteno u neposrednoj blizini Agronomskog Fakulteta, ponajprije je mjesto znanstveno-istraživačkog rada i edukacije studenata u području vinogradarstva i vinarstva.

Slikoviti obronci Zagrebačke gore idealno su stanište za uzgoj vinove loze, pa se na pokušalištu tradicionalno proizvode i vina iznimne kakvoće. Ne čudi stoga da Traminac - Zlatarovo zlato, Graševina - Dora Krupićeva, Chardonnay, Crni vitez ili Kontesa Nera imaju brojne poklonike koji im se iz godine u godinu vraćaju.

Vina Jazbina

Vina Jazbina

Od 1995. godine i revitalizacije vinogradarsko-vinarske proizvodnje na pokušalištu u ponudi se nalaze i "Vina iz srca Zagreba". "Zlatarovo Zlato"-Traminac, "Crni vitez"- kupaža crnih sorata, "Bela"-pjenušac, "Baltazar"-vinjak, samo su dio ponude

Povijest

Povijest

Pokušalište Jazbina nalazi se u sastavu fakulteta od 1939. godine.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.