O nama

Dobro došli na stranice Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta koji se u više od 100 godina bogate akademske tradicije profilirao kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti. Primjenom najviših akademskih standarda omogućujemo studentima stjecanje kompetencija utemeljenih na suvremenim znanstvenim spoznajama i inovacijama. 

Naši studiji pokrivaju sva područja poljoprivredne proizvodnje i srodnih djelatnosti, uključujući agrarnu ekonomiku, agroturizam te krajobraznu arhitekturu. Ukupno se izvodi 9 prijediplomskih, 16 diplomskih, jedan poslijediplomski doktorski studij te četiri poslijediplomska specijalistička studija. Fakultet prepoznaje i programe cjeloživotnog učenja kroz raznovrsne edukacije, predavanja te programe koji se upisuju u radnu knjižicu.

Studenti osim teorijske i laboratorijske nastave prolaze i obaveznu terensku nastavu i stručnu praksu kojom upotpunjuju svoja znanja i stječu kompetencije potrebne za tržište rada. Tijekom povijesti preko 19 000 studenata steklo je diplomu na Fakultetu. 

Naša specifičnost su pokušališta koja svojim površinama, gospodarskim objektima, tehničkom i tehnološkom opremljenošću pružaju jedinstvene preduvjete u Republici Hrvatskoj za edukaciju studenata i provođenje istraživačkih projekata. 

Na Agronomskom fakultetu zaposleno je više od 450 visokomotiviranih djelatnika, a znanja koje prenose na mlađe generacije, trenutno njih oko 2000, najveća su vrijednost koju dajemo društvu i odraz kvalitete koja proizlazi iz kontinuiranog ulaganja i rada.  Sustav upravljanja kvalitetom ugrađen je u svaki poslovni proces, uključuje sve dionike i doprinosi razvoju radnih i poslovnih standarda.

Povezujući se s inozemnim sveučilištima kako iz Europe, tako i diljem svijeta omogućena je međunarodna suradnja u nastavnom i znanstveno-istraživačkom području te mobilnost studenata. Uspješno sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje  doprinose vidljivost i prepoznatljivosti Fakulteta na svim razinama. Unutar fakulteta djeluje i Zaklada Agronomskog fakulteta kroz koje se dodjeljuju stipendije, potpore i nagrade najboljim studentima. 

Naše znanstveno-nastavno osoblje godišnje prosječno objavi 280 znanstvenih radova. U zadnjih deset godina Fakultet ima oko 160 aktivna istraživačka projekta od čega 75 posto financiranih iz domaćih, a 25 posto iz međunarodnih izvora. Velik broj nastavnika i studenata Fakulteta sudjeluje u aktivnostima izvan formalnog sustava obrazovanja s ciljem stjecanja određenih znanja i kompetencija. Tradicionalno se uključuju u rad brojnih studentskih udruga koje djeluju pri Fakultetu kao i izvannastavnih aktivnosti. 

Manje je poznato kako je  Agronomski fakultet nositelj Znanstvenog Centra izvrsnosti CroP-BioDiv. To je jedan od deset znanstvenih centara u STEM području proglašenih u Republici Hrvatskoj. Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja istraživačka je mreža vrhunskih znanstvenika iz cijele Hrvatske usmjerene na prijenos visokosofisticiranih znanja i tehnologija.

Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet orijentiran je na budućnost, a ključni strateški ciljevi su povećanje održivosti i kvalitete na svim razinama, kao i poticanje istraživanja, znanstvene izvrsnosti i suradnje s gospodarstvom.
 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.