Obljetnice

Tijekom povijesti Fakultet je svoje nastavne, znanstvene i stručne aktivnosti redovito bilježio u monografskim izdanjima (najčešće u spomenicama) koji su pisani u povodu važnih obljetnica. Prva monografija nastala je 1929. godine i u njoj su opisane okolnosti utemeljenja i prvih deset godina razvoja Fakulteta. Nakon trideset godina nastaje spomenica u prigodi 40. obljetnice osnutka i potom redovito, u pravilu svakih deset godina, Fakultet izdaje novu spomenicu, od kojih je posljednja izdana 2004. godine. Svaki urednik spomenici daje svoj osobni pečat, no svima je zajedničko da uglavnom faktografski navode nastavne planove studijskih programa, podatke o diplomiranim, magistriranim i doktoriranim studentima i temama njihovih radova, podatke o ustroju Fakulteta i zaposlenicima, napisanim udžbenicima, knjigama i znanstvenim radovima, istraživačkim projektima, doprinosu razvoju poljoprivrede, kao i promjenama u ustroju i načinu djelovanja Fakulteta uzrokovanim različitim društvenim okolnostima.

Od 2001. godine Fakultet svake godine izdaje godišnje izvješće koje u najvećoj mjeri preuzima ulogu dotadašnjih spomenica te su u posljednjih gotovo dvadeset godina tu navedeni iscrpni podaci o rezultatima znanstvenih, nastavnih, stručnih i ostalih aktivnosti nastavnika i studenata Fakulteta. O devedesetoj obljetnici Fakulteta izdaje se monografija „Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet 1919. – 2009.“ u kojoj se na temelju podataka iz svih do tada izdanih spomenica i godišnjih izvješća daje cjelovit prikaz razvoja i djelovanja Fakulteta te njegova doprinosa obrazovanju agronoma i razvoju hrvatske poljoprivrede. 2019. godine, povodom stote obljetnice fakulteta, izdaje se monografija "100" koja daje cijeloviti prikaz razvoja i djelovanja Fakulteta od 1919. do 2019. godine.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.