Alumni

Udruga bivših studenata i prijatelja Sveučilista u Zagrebu Agronomskog fakulteta (Almae matris Alumni Croaticae - Facultas Agriculturae Zagrabiensis)

Na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu osnovane su ili se osnivaju alumni (AMAC/AMCA) udruge koje okupljaju svoje bivše studente.

Kratica AMAC ili AMCA stvorena je od lat. riječi Almae Matris Croaticae Alumni, a označuje udrugu diplomiranih studenata Hrvatske. Udruge koje djeluju pod tim imenom građanske su neprofitne udruge i okupljaju diplomante jedne visokoškolske ustanove. Alumni je popularni naziv (latinskog podrijetla – starateljstvo, štićenik) za bivše studente nekog visokog učilišta. Alumni (lat. množina od alumnus) znači bivši pripadnik neke ustanove, najčešće sveučilišta (Alma Mater) koji ostaje u svezi s njom.

Osnivanje sličnih udruga, praksa je u sveučilišnim centrima u svijetu, pa tako i u našoj zemlji zadnjih 10 godina dolazi do njihova osnivanja. Svi oni organizirani su u domaći odjeljak AMAC Domus. Ogranci AMAC-a postoje i izvan zemlje i organizirani su u inozemni odjeljak AMAC - Mundus. AMAC udruge djeluju u sjevernoj Americi, Europi, Australiji, Aziji i Africi. Njihov rad posebno se iskazao u ratnim godinama u Hrvatskoj kad su pružile neprocjenjivu pomoć u promicanju Hrvatske u svijetu, te svekoliku materijalnu pomoć.

ALUMNI BAZA Agronomskog fakulteta Zagreb

Svrha upisivanja u bazu Alumni – AMAC FAZ je povezivanje svih generacija završenih studenata Agronomskog fakulteta radi ostvarivanja njihove trajne i uzajamne zajedničke koristi i suradnje.
Za više informacija posjetite mrežnu stranicu ALUMNI BAZA Agronomskog fakulteta Zagreb 

AMAC-Alumni FAZ

Agronomski fakultet se u 102 godine bogate akademske tradicije profilirao kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti. Naši studiji pokrivaju sva područja poljoprivredne proizvodnje i srodnih djelatnosti, uključujući agrarnu ekonomiku, agroturizam te krajobraznu arhitekturu.
 

Pratite nas na Alumni AFZ Facebook  stranici

Pristupnicu možete ispuniti preko internetske forme na poveznici Online Pristupnica , ili popunjavanjem pristupnice u nastavku.

  • alumni1
  • alumni2
  • Alumni3

 

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.