Pokušalište Centar za travnjaštvo

Centar za travnjaštvo

Centar za travnjaštvo u sastavu je Zavoda za specijalnu proizvodnju bilja te je smješten u parku prirode Medvednica, na sjevernim obroncima Zagrebačke gore, udaljen 30-ak kilometara od fakultetskih objekata u Maksimiru. Nalazi se na oko 650 m nadmorske visine (600-850 m), pripada pod Krapinsko-Zagorsku županiju te je površine oko 35 ha travnjačkih površina. Držanje životinja na pašnjacima je 180-200 dana tijekom vegetacijske sezone. Prosječna količina oborina je 1100-1300 mm.

Uz znanstvene aktivnosti ovdje se održavaju vježbe i predavanja iz različitih modula na prijediplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju, vezanih uz gospodarenje travnjacima i uzgoj energetskih kultura za biomasu kao i cjelogodišnja stručna praksa.

Na pokušalištu redovitu nastavu iz više modula pohađaju i studenti Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, a povremeno i studenti Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca.

O nama

O nama

Centar za travnjaštvo danas

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.