Dani karijera

Svibanj je vrijeme za karijeru! S ciljem uspostave usluge savjetovanja u karijeri te povezivanja akademskog i poslovnog svijeta održavaju se Dani karijera. Studentima i svim zainteresiranima predstavljaju se renomirana poduzeća i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz raznih područja agronomije, od malih do multinacionalnih kompanija. Sudionici Dana karijera imaju priliku čuti iz prve ruke što je potrebno za uspjeh na tržištu rada te dobiti priliku za susret s predstavnicima poduzeća i gospodarstva, upoznavanje potencijalnih poslodavaca kao i stjecanje poslovnih kontakata. Događaju prethodi ciklus radionica na kojima studenti imati priliku naučiti kako pisati životopis, kako izgleda intervju za posao, koja je uloga emocionalne inteligencije u poslu…

 • 2023.

  Dani karijera 2023.

  Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta ove godine je tradicionalno po osmi puta organizirao Dane karijera u periodu od 08.05.2023. do 10.05.2023. u Velikoj vijećnici Fakulteta.

  Naglasak je stavljen na uspostavljanje bolje usluge savjetovanja u karijeri, upoznavanja studenata s mogućnostima koje se otvaraju nakon završetka studija te povezivanja akademskog i poslovnog sektora.

  Dani karijera su podijeljeni tematski, na način da su se kroz tri dana odvijala predavanja, radionice i predstavljanja uspješnih tvrtki iz područja poljoprivrede, u kojima su mahom zaposleni bivši studenti Agronomskog fakulteta. 

  Dane karijera je službeno otvorila prodekanica za nastavu i studijske programe, prof. dr. sc. Sandra Voća. 

  Prvi dan bio je rezerviran za predavanja, pa je tako Snježana Leljak iz SL Krapina Konzalting d.o.o. održala prezentaciju "Žene i poduzetništvo u KZŽ" u kojoj je obradila aktualnu temu rodne ravnopravnosti u poduzetništvu a poduzetnica Marina Krog iz OPG-a „Mirna pčela“ ispričala inspirativnu priču o svom putu prema uspjehu.

  Nagrađivani britanski pisac s hrvatskom adresom te strastveni promotor Hrvatske, Paul Bradbury održao je predavanje pod nazivom Thinking of Emigrating? Why the Grass is Greener in Croatia? gdje se dotaknuo problema masovnog iseljavanja mladih obrazovanih ljudi iz Republike Hrvatske. 

  Drugi dan održane su dvije radionice na kojoj su studenti imali prilike naučiti napisati životopis i zamolbu, predstaviti se na razgovoru za posao te uvidjeti kako prevladati strah od javnog nastupa, u provedbi Irene Majvald Bjedov, više stručne savjetnice za razvoj karijere i cjeloživotno učenje, iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Radionicu na temu „Organizacija vremena i učenja“ provela je doc. dr. sc. Marina Štambuk.

  Osim ciklusa edukativnih radionica, zadnji dan je održano predstavljanje uspješnih i renomiranih tvrtki s naglaskom na „zeleno“: Cromaris, Oikon d.o.o., E Co., Greener i Garden Brewery na kojima su studenti iz prve ruke mogli saznati kako su njihovi bivši kolege uspjeli u poslovnom svijetu te s kojim su se sve izazovima susreli na njihovom putu prema uspjehu.

 • 2022.

  Dani karijera 2022.

  Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta povodom 7 godina djelovanja, au sklopu Dana karijera, organizirao je ciklus edukativnih radionica za razvoj generičkih i transverzalnih vještina s ciljem pripreme studenata za tržište rada „Dizajniraj svoju karijeru“ koji se održao od 2. do 6.5.2022. u Velikoj vijećnici.

  Na radionicama je sudjelovalo 18 studenata s raznih studijskih usmjerenja i godina studija.

  Teme poput motivacije i upravljanja osobnim vrlinama, strategije traženja posla, izrade životopisa i motivacijskog pisma, simulacije razgovora za posao, pretvaranje ideje u projekt te organizacije vremena i učenja predavale su djelatnice Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta Aleksandra Gečević, mag.soc., Marija Tomić, dipl.ing.agr. i doc.dr.sc. Marina Štambuk.

  Sudjelovanjem na radionicama studenti su dobili priliku:

  • bolje upoznati sebe, svoju motivaciju, ponašanje i što ih pokreće
  • saznati zašto i kako reagiraju u konfliktu
  • naučiti načine kako uspješnije komunicirati s drugima i ostvariti bolje međuljudske odnose  i dodatno razviti emocionalnu inteligenciju
  • saznati što je i kako se piše motivacijsko pismo
  • savladati vještinu pisanja životopisa i naučiti što sve treba sadržavati dobar životopis i kako ga napisati
  • doznati koje su najčešće greške koje radimo na razgovoru za posao, kako koristiti neverbalnu komunikaciju za bolji dojam
  • naučiti kako pretvoriti ideju u projekt, od čega se projekt sastoji
  • najčešće greške kod pisanja projekata
  • postaviti mjerljive, uvremenjene, dostižne, relevantne i određene ciljeve
  • organizirati ciljeve u podciljeve i dnevne zadatke uz prikladne nagrade za učinjeno
  • organizirati dnevne zadatke, nagrade i fiksne aktivnosti u ostvariv tjedni plan rada
  • primijeniti tehnike samoreguliranog učenja

  Sudjelovanje na edukaciji je bilo besplatno za studente Agronomskog fakulteta. U završnoj evaluaciji radionice, studenti su bili jednoglasni oko tvrdnje kako im ciklus radionica omogućuje razvijanje vještina i primjenu znanja u praksi te kako bi edukaciju preporučili svojim kolegama.

  Osim ciklusa edukativnih radionica, održana su gostujuća predavanja sljedećih poslodavaca: Nutris grupa, VeeMee i Vesela motika. Postignuta je i suradnja s tvrtkom Lively Pharm koju su studenti posjetili i razgovarali o proširenju djelatnosti OPG-ova te budućnosti razvoja mladih proizvođača kozmetike.

 • 2021.

  Dani karijera 2021.

  S ciljem uspostave usluge savjetovanja u karijeri te povezivanja akademskog i poslovnog svijeta šestu godinu zaredom Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta organizirao je Dane karijera. Zbog epidemiološke situacije događaj se preselio u online okruženje. Termin održavanja Dana karijera bio je 10.-14.5.2021.

  Posebno smo ponosni što su predavači bili iz redova bivših studenata koji danas imaju zavidne karijere. Pokazali su nam koliko su mogućnosti za zapošljavanje agronoma u struci raznolike; od pripreme projekata, novinarstva, marketinga do samozapošljavanja i mogućnosti pokretanja vlastitog posla. Bez obzira gdje su zaposleni, istaknuli su kako su im stručna znanja stečena na Agronomskom fakultetu temelj pomoću kojeg su uspjeli. Također su naglasili važnost cjeloživotnog učenja.

  Uz stručna znanja, kao ključnu vještinu za uspjeh na tržištu rada predavači su naveli motivaciju. Poželjnim smatraju i poznavanje engleskog jezika. Studentima su savjetovali da iskoriste mogućnost međunarodne razmjene i prakse u inozemstvu te da se bogatiji znanjem i iskustvom vrate u Lijepu našu.
  U suradnji s Uredom za studente Sveučilišta u Zagrebu te Institutom Educa održane su sljedeće radionice: „Životopis i motivacijsko pismo“ i „Strategija razvoja karijere“.

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Gospodarski list, Buzdovan cider, Centar Rudolf Steiner, IPS Konfalting, Podravka, Herbio, OPG Puhelek-Purek.

 • 2020.

  Dani karijera 2020.

  Obzirom na epidemiološku situaciju nastalu uslijed COVID-19 pandemije 2020. godine nismo bili u mogućnosti pozvati uvažene agronome, bivše studente i drage kolege da predstave svoja poduzeća i ispričaju svoj karijerni put.

  No, Dani karijera 2020. godine obilježili su se održavanjem online predavanja i radionica Karijerne akademije. Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta, u suradnji s Uredom za studente Sveučilišta u Zagrebu, organizirao je dva besplatna online predavanja:

  • online interaktivno predavanje: „Izrada životopisa i motivacijskog pisma“
  • radionica: „Intervju za posao“
 • 2019.

  Dani karijera 2019.

  Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta organizirao je pete Dane karijera od 13. do 15. svibnja 2019. Prvi dan bio je rezerviran za Soft skill radionice pod vodstvom udruge IAAS, dok se idućeg dana održala Karijerna akademija u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Studenti su imali prilike sudjelovati na radionicama na kojima su naučili napisati životopis, predstaviti se na razgovoru za posao te kako prevladati strah od javnog nastupa. Studentima su predstavljeni diplomski studiji, studentske udruge te izvannastavne grupe Čudesni svijet korova, Entomološka grupa i Vrtlarska grupa putem plakata i promotivnih letaka.

  Soft skill radionice
  Teme radionica:

  • Timski rad
  • Upravljanje projektima
  • Komunikacija
  • Samopouzdanjem do uspjeha

  Karijerna akademija
  Teme radionica:

  • Europass: Što je poslodavcima bitno u životopisu
  • Razgovor za posao: korak po korak
  • Kako prevladati strah od javnog nastupa

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Kadmo d.o.o., SDF Group, ENO expert d.o.o., Apsolon, Buzdovan, Agraria d.o.o., Bedrocan, Mliječno s potpisom d.o.o., Iris MBM Vrtni centar, BC Institut.

 • 2018.

  Dani karijera 2018.

  U organizaciji Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta od 14. do 17. svibnja 2018. održani su četvrti Dani karijera.

  Svoja iskustva o uspjehu na tržišnu rada i karijernom putu ispričali su razni poslodavci i gospodarstvenici, nerijetko iz reda alumnija. Studenti su imali priliku sudjelovati na Soft Skill akademiji, koja je organizirana u suradnji sa studentskom udrugom IAAS, a na kojoj su doznali zašto su takozvane meke vještine ključne za uspjeh na tržištu rada. Organizirana je i Karijerna akademija na čijim su radionicama studenti naučili kako napisati životopis, kako biti dobar timski radnik te uvježbati situaciju predstavljanja poslodavcu kroz igru uloga.

  Soft skill akademija
  Teme radionica:

  • Neverbalna komunikacija
  • Kako pronaći kvalitetno rješenje
  • Kako biti leader
  • Emocionalna inteligencija

  Karijerna akademija
  Teme radionica:

  • Kako napisati dobar životopis – papir trpi svašta
  • Razgovor za posao: igra uloga
  • Timski rad i komunikacija

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Volim Ljuto, Bayer d.o.o., 3E projekti d.o.o., Dukat, Intertim d.o.o., Slavonija-slad d.o.o.
  Događaj je završio okruglim stolom pod nazivom „Što poljoprivredu čini (ne)atraktivnim zanimanjem ” čiju su sudionici bili:

  • Ivan Gašić, najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj 2018.,
  • Davor Popović, Biogeist d.o.o.,
  • Zdravko Tušek, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba,
  • Valentina Kuzmić, studentica prijediplomskog studija Ekološka poljoprivreda.

  Moderator: doc.dr.sc. Branka Šakić Bobić

 • 2017.

  Dani karijera 2017.

  Treći Dani karijera pod motom „Budi poduzetan, poduzmi nešto u vezi svoje karijere!“ održali su se 17. i 18. svibnja 2017. u organizaciji Centra za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta.

  Studentima i svim zainteresiranim svoja iskustva o uspjehu na tržišnu rada i karijernom putu ispričali su razni poslodavci, od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvenika, zadrugara, obrazovnog sektora do multinacionalnih kompanija, nerijetko iz reda alumnija. Proaktivnost, volontiranje, sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima i Erasmus+ programu pokazali su se kao najtraženije vještine kod poslodavaca. Sudionici su imali priliku čuti kako karijera ne prestaje odlaskom u mirovinu, koliko je pozitivan stav prilikom traženja ili pokretanja posla važan u karijeri te zašto je dobro slati otvorene molbe za posao.

  U suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), Centrom za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta (CPSK) te Odsjekom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu održane su sljedeće radionice: „Predstavi se kroz životopis“, „Razgovor za posao-korak po korak“, „Prezentacijske vještine“, „Upravljanje emocijama i sprečavanje konflikta u poslovnom okruženju“.

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Colić-trade d.o.o., Pinova d.o.o., Martinov plašt, Osatina Grupa d.o.o., Volonterski centar Zagreb, Zadruga Plodovi Moslavine, Biovega d.o.o., Poljoprivredna škola Zagreb, Belje d.d.

  Događaj je završio okruglim stolom pod nazivom „Kakva nas budućnost čeka ako na mladima svijet ostaje ” čiju su sudionici bili:

  • Matija Cetinić Frankos, najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj 2017.
  • Alen Huskanović, začetnik MyBeeLine aplikacije

  Moderator: doc.dr.sc. Branka Šakić Bobić

 • 2016.

  Dani karijera 2016.

  Prvi Dani karijera pokazali kao odlična prilika za spajanje poslodavaca i studenata, a neki od studenata su se javili poslodavcima sa željom za obavljanje stručne prakse, volontiranja i zaposlenja. Događaj je ukazao na potrebu za osnivanjem službe koja će pripremati studente za tržište rada i spajati ih s poslodavcima. Tako je na drugim Danima karijera svoja vrata službeno otvorio Centar za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta (CPSK).

  Sudionici Dana karijera imali su priliku iz prve ruke čuti što je potrebno za uspjeh na tržištu rada, dobiti priliku za susret s predstavnicima poduzeća i gospodarstva, upoznavanje potencijalnih poslodavaca, stjecanje poslovnih kontakata te upoznati službu na Fakultetu koja im pomaže prilikom pripreme za tržište rada.

  U suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) te Centrom za podršku studentima i karijerno savjetovanje Agronomskog fakulteta (CPSK) održane su sljedeće radionice: „EQ-ključna vještina u poslu“, „Predstavite se kroz životopis i zamolbu“ i „Razgovor za posao-korak po korak ”.

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Vrtlarija Pecina, PA-VITA d.o.o., Alltech biotehnologija d.o.o., Cromaris d.o.o., Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Syngenta Agro d.o.o., Pioneer sjeme d.o.o., Agrokor d.d., Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.

  Događaj je završio okruglim stolom pod nazivom „Što nas čini uspješnim” čiju su sudionici bili:

  • Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika
  • Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio, stručna suradnica za projekt ZOOB
  • Danijel Dadović, Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI

  Moderator: doc.dr.sc. Branka Šakić Bobić

 • 2015.

  Dani karijera 2015.

  Radi uspostavljanja bolje usluge savjetovanja u karijeri te povezivanja akademskog i poslovnog sektora Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet u svibnju 2015. godine organizirao je prve Dane karijera s temom "Perspektiva agronoma na tržištu rada". S ciljem što bolje integracije studenata završnih godina studija na tržište rada organiziran je ciklus radionica i predavanja o (samo)zapošljavanju koji je završio predstavljanjem renomiranih poduzeća, gospodarstvenika i alumna iz područja agronomije te okruglim stolom pod naslovom "Naš put do uspjeha".
  U suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) te Uredom za kvalitetu Agronomskog fakulteta održane su radionice na teme: „Kako tražiti (i naći) posao”, „Kako se predstaviti na razgovoru s poslodavcem“ i „Emocionalna inteligencija u poslu“.

  Predstavili su se sljedeći poslodavci i gospodarstvenici: Moslavka ratarstvo d.o.o., Chromos Agro d.d., Georg d.o.o., Euro-Milk d.o.o., OPG Exotic king, OPG Veselić, Sladorana d.d., Agroproteinka d.d., Apiterpija Biorad, Vinarija Miklaužić.

  Događaj je završio okruglim stolom pod nazivom „Naš put do uspjeha” čiju su sudionici bili:

  • Ivona Zgrabljić, vlasnica uslužnog obrta Edukator kreator
  • Tomislav Štos, regionalni direktor logistike Roto dinamic d.o.o.
  • Zlatko Pavičić, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Pavičić

  Moderator dr.sc. Branka Šakić Bobić

Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera Dani karijera

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.