Dan očaranosti biljkama 2022.

Pod pokroviteljstvom Europske organizacije za biljne znanosti (EPSO) 18. svibnja proglašen je Danom očaranosti biljkama.

Obilježavanje međunarodnog Dana očaranosti biljkama (Fascination of Plants Day) započelo je u svijetu 2012. godine, a Agronomski fakultet uključio se aktivno u inicijativu od samog početka kao organizator za Republiku Hrvatsku. Ove godine događaj obilježavamo pod sloganom „Listaj i blistaj“.

Cilj inicijative je što je moguće više ljudi očarati biljkama i ukazati im na važnost biljnih znanosti za poljoprivredu i održivi uzgoj hrane, kao i za hortikulturu, šumarstvo te uzgoj neprehrambenih proizvoda od biljnih sirovina kao što su papir, vlakna, kemikalije, energija i lijekovi. Uloga biljaka u očuvanju okoliša također je ključna.

Program Dana očaranosti biljkama namijenjen je za sve dobne skupine i nudi raznovrstan sadržaj.

Očarajte se i vi!

 Program

Za više informacija slobodno se javite nacionalnoj koordinatorici za Republiku Hrvatsku prof.dr.sc. Vesni Židovec putem mail adrese vzidovec@agr.hr ili Facebook  stranice.

Prijava djelatnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.